Konferencijske vijesti
StoryEditor

48 sati - Kako učinkovito spojiti hard i soft mjere u razvoju gradova  

11. Studeni 2019.
48 sati

Integrirane strategije jedna je od tema nadolazećeg 11. susreta gradonačelnika i poduzetnika '48 sati' na kojem će se sudionicima prezentirati kako izraditi takve strategiju uključujući sve aspekte, tj. ekonomski, sociološki, ekološki, u kojoj će biti uključene i više razine vlasti, dakle sve ono što utječe na razvoj jednog društva.

Nekad se to  zvao holistički (sveobuhvatan) pristup, a u ovogodišnjem 11. susretu, kojem će u hotelu Amadria park biti domaćin Grad Šibenik od 27. do 29. studenog, kroz domaće primjere iz Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima predstavit će se mogućnosti koje stoje na raspolaganju jedinicama lokalne samouprave. Taj program provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a osim njega sudionicima će biti predstavljen i program Europske teritorijalne suradnje URBACT III.

Panelisti iz Šibenika (Petar Mišura), Belog Manastira (Laura Blagus Tenjeri), URBACT-a (Marko Zlonoga) i MRRFEU-a pomoći će u pronalasku odgovora na neka od pitanja, kao što su: koji su ključni elementi u integriranom pristupu urbanom razvoju; koji su najveći izazovi gradovima u izradi i provedbi integriranih strategija; kako učinkovito spojiti soft i hard mjere u razvoju gradova te što iz naučenog iskustva možemo iskoristiti za iduću financijsku perspektivu? Razgovor moderira Marko Ercegović iz Udruge gradova u RH i Nacionalne URBACT točke.

Na godišnjem susretu '48 sati' osim gradonačelnika i poduzetnika sudjelovat će i predstavnici znanstvenih ustanova pa je to dobra prilika da se na jednom mjestu okupe važni ljudi iz tih društvenih sektora koji mogu pomoći razvoju lokalne zajednice i gospodarstva u cjelini. Inače, riječ je o događaju kojeg organiziraju Udruga gradova i poslovni tjednik Lider i koji svake godine okuplja sve više sudionika.

26. travanj 2024 19:32