Konferencijske vijesti
StoryEditor

Boris Agatić: Emocije su neprijatelj kod trgovanja kriptovalutama

21. Travanj 2021.
Boris Agatić

Jedno jutro se probudiš otvoriš svoju najdražu burzu kriptovaluta i vidiš da je bitcoin pao za 15 posto. Kaos ili normalna pojava u svijetu i industriji kriptovaluta? Boris Agatić kaže da je veoma normalna i tko se na to još nije navikao neće dobro proći trgujući ovom volatilnom digitalnom imovinom.

Veliki rast bitcoina koji je pokrenuo cijelo tržište i koji traje već gotovo godinu dana nameće pitanje hoće li uskoro nastupiti bear market tj, vrijeme kada će cijena kriptovaluta početi tonuti baš kao što se to dogodilo 2017. godine.

Naravno, kod ovako volatilnog tržišta to nitko sa sigurnošću ne može znati, ali već se sada u svijetu kripta o tome naveliko raspravlja i nagađa što i kada bi se moglo dogoditi.

- Smatram da se još uvijek ne radi o bear marketu, prije se radi o nekoj korekciji tržišta – kaže Agatić, pa dodaje da je vrijeme bear marketa nemoguće predvidjeti, ali, kada dođe, neki će coinovi pasti na nulu, bit će mnogo razočaranih investitora, pogotovo onih koji tek sada ulaze u svijet trgovanja, a kojih je čini se sve više.

Agatić dodaje da je i 2017. godine bila jako slična situacija, a da se trenutno nagađa da bi bear market mogao uslijediti krajem godine, no napominje – to nitko ne može sa sigurnošću znati ni predvidjeti.

Tržište kriptovaluta funkcionira u ciklusima i najvažnije je racionalno investirati i izbaciti emocije iz svih jednadžbi, a racionalno znači da ponekad treba neka sredstva i izvući, kako nekad kasnije ne bi ostao samo žal.

A da se to ne dogodi, Lider organizira online edukaciju 'Uvod u svijet kriptovaluta' na kojoj će Agatić kroz tri modula uvesti sve početnike u ovaj fantastičan svijet, ali će i onima već iskusnima otkriti neke nove stvari vezane uz tehnologiju, njenu sve prošireniju upotrebu, a kako kaže, malo će se dublje ući i u neke projekte koji bi se mogli u budućnosti pokazi uspješnima. Također, bit će priče i o potkategorijama industrije poput NFT-ova koji postaju sve popularniji, a pitanje je radi li se samo o balonu? Jedan od modula će se baviti i softverima, walletima i kripto burzama gdje ćete moći saznati koji su najbolji, koji se mogu koristiti na domaćem tržištu i kako.

Svakako, svi entuzijasti i oni koji žele saznati više o kriptovalutama i Blockchain tehnologiji te razne Tips&Tricks iz svijeta kriptovaluta, ovu edukaciju ne smiju zaobići.

13. travanj 2024 23:33