Konferencijske vijesti
StoryEditor

Jedna od vodećih sto poslovnih žena dolazi na ‘Žene u biznisu‘  

28. Listopad 2019.
Sarah Morris

Nakon barunice Goudie, jedne od osnivačica globalno prepoznatog Kluba 30%, sudjelovanje na Liderovoj konferenciji 'Žene u biznisu' koja se održava 5. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih potvrdila je još jedna ugledna gošća.

Sarah Morris, donedavno šefica ljudskih resursa u britanskom osiguravateljskom divu Avivi, tijekom cijele svoje karijere aktivno je promovirala veću zastupljenost žena na upravljačkim pozicijama, rodnu jednakost na radnom mjestu i prava manjina.

Zagovornica uključive raznolikosti u protekle tri godine svrstana je među vodećih sto poslovnih žena na listi HERoes Global Executive Women, a prepoznata je i njezina uloga izvanrednog uzora (OUTstanding role model) u radu na stvaranju uključive radne okoline za LGBT, etničke manjine i žene radnice. Bila je ključna u provedbi preporuka izvješća Women in Finance na temu rodne raznolikosti zajedno s izvještavanjem o jednakosti plaća. Osim u Avivi, gdje je među ostalim bila zadužena za tim od 600 ljudi raspoređenih po cijelom svijetu, Morris je radila na rukovodećim pozicijama u tvrtkama US data and technology specialists, Thomson Reuters, BP, RSA osiguranju i Dixons Carphone, tvrtki za maloprodaju mobilnih uređaja.

22. travanj 2024 08:47