Konferencijske vijesti
StoryEditor

[LIDER AKADEMIJA] Digitalni marketing itekako može pomoći prodaji, evo kako!

22. Veljača 2021.
Palić i Rajić

Prodaja i marketing međusobno se nadopunjavaju i bez kvalitetnog marketinga teško ćete ostvariti sjajne prodajne rezultate. U ovo turbulentno vrijeme, marketing može više nego ikada pomoći prodaji i ostvarivanju boljih rezultata, posebno onaj digitalni – koji raste. To pokazuju i statistike, primjerice, prvih 30 portala prema Gemiusu su rasli, neki gotovo i dvostruko. Neka istraživanja pokazuju i rast internet prodaje, a sve bi se to moglo nastaviti i u razdoblju nakon izolacije.

Sve popularnije marketinške aktivnosti su eBookovi i webinari, preko njih je moguće skupiti kvalitetne lidove koji će pomoći prilikom prodajnog procesa. Što su lidovi? Lidovi su sve osobe koje ostave one podatke koje od njih tražimo prilikom primjerice preuzimanja eBooka ili prijave za webinar. To su najčešće ime, prezime, e-mail, adresa, broj telefona…

S tim podacima, ali i definiranim interesom prema određenoj temi, tim se osobama može pristupati i možete im prodavati proizvod ili uslugu. Puno je lakše prodavati kada znate za koju su temu točno vaši kupci zainteresirani, ali i kada znate nešto više podataka o njima. Isto tako, možete s marketingom kreirati i prodajne procese kroz automatsko slanje e-mailova koji će u sebi imati sadržaj ili neku vrstu „upsella“.

Ako se uz pomoć kvalitetnog istraživanja, također kreiranog putem interneta (Google Trends, Google search, Youtube), dođe do kvalitetnih rezultata te se kreira sadržaj i kampanja uz pomoć Facebooka, Instagrama i Google oglasa – prodaja može dobiti stotine, pa i tisuće osoba koje su zainteresirane za određenu problematiku.

Na Lider Akademiji ćete moći 23.2.2021. poslušati i modul na ovu temu, pod nazivom: Digitalni marketing u funkciji prodaje. U digitalne vještine uvest će vas vrhunski stručnjaci Marijan Palić i Mato Rajić.Termini održavanja Liderove online Akademije 

image
Raspored
foto
19. travanj 2024 21:05