Konferencijske vijesti
StoryEditor

[LIDER AKADEMIJA] Vještine prezentiranja i upravljanja primjedbama

02. Veljača 2021.
Tanja Pureta

U prodaji je jako važno znati ispitati potrebe kupca, kako bi se mogla napraviti ponuda koja na najbolji način odgovara na njih. Međutim, jednako važno je i dobro upoznati kupca, u smislu što mu je važno, koji su mu ciljevi, što ga brine, kakav stav ima prema prodaji i sl., jer su sve to važni elementi, koje će vješt prodavač spretno uklopiti u prezentaciju svoje ponude i time značajno povećati vjerojatnost ostvarenja uspješne prodaje.

Dodatno, jako je važno osvijestiti kakav dojam prodavač ostavlja, odnosno što govori njegova neverbalna komunikacija, jer mu ona može biti ključan saveznik, ali i najveći saboter.

Cilj ovog predavanja je usvajanje elemenata uspješne verbalne i neverbalne komunikacije prilikom prezentiranja ponude, te učinkovito odgovaranje na sve primjedbe kupca koje može imati na nju. Naime, vješt prodavač se najviše veseli upravo primjedbama kupca, jer kvalitetan odgovor na njih može značajno ubrzati zaključenje prodaje.

Vještine prezentiranja i upravljanja primjedbama jedan je od deset modula na Liderovoj online akademiji o prodaji, koja se održava od 2. veljače do 4. ožujka na Zoom platformi.

Akademija okuplja iskusne predavače koji na interaktivnim online radionicama obrađuju razne aspekte prodajnog procesa. Modul „Vještine prezentiranja i upravljanja primjedbama“ održava se 9. veljače, a vodi ga Tanja Pureta, magistrica psihologije, specijalistica organizacijske i industrijske psihologije (Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), certificirana NLP trenerica i HNLP coach.

Tanja Pureta ima 8- godišnje radno iskustvo u dvije renomirane međunarodne tvrtke: Pliva d.d., kao Suradnik u marketingu od 1994-1997. i IBM Hrvatska d.o.o., kao Menadžer za integrirani marketing i komunikacije od 1997-2002. Stekla je brojne certifikate na poslovnim treninzima pohađanim u zemlji i inozemstvu (područje organizacije, upravljanja ljudskim resursima, menadžmenta i marketinga). Od 2002. vlasnica je i direktorica poduzeća „Ramiro“, koje se bavi pružanjem konzultantskih usluga na području poslovne psihologije, upravljanja ljudskim resursima te organizacijskog i osobnog razvoja. Tanja je dobitnica nagrade Primus - Savjetnik godine u kategoriji Ljudski potencijali, edukacija i trening te društvenog priznanja Marulić: Fiat Psychologia, za osobiti doprinos razvitku primijenjene psihologije u Hrvatskoj.

20. travanj 2024 04:32