15. rujan 2019.

Potvrđeno sudjelovanje barunice Goudie na Liderovim ‘Ženama u biznisu‘  

Mary Teresa Goudie   

Zahvaljujući suradnji Lidera s veleposlanstvom Ujedinjenog Kraljevstva, zemlje-partnera ovogodišnje konferencije 'Žene u biznisu' koja se održava 5.prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih, jedna od gošći bit će i barunica Mary Goudie. Članica Britanskog parlamenta (laburistica, Dom lordova) na deveto okupljanje osmišljeno ponajprije u svrhu promoviranja veće zastupljenosti žena na visokim upravljačkim pozicijama dolazi podijeliti svoje iznimno bogato iskustvo u tom području s obzirom da cijeli život predano promiče rodnu jednakost, prava žena i izgradnju mira.

Njen uistinu bogat opus djelovanja uključuje mjesto savjetnice na Georgetown Institute for Women, Peace and Security, članice savjetodavnog odbora ugledne poslovne škole London School of Economics, kao i savjetodavnog odbora Womens Foruma, platforme posvećene isticanju ženskog glasa i perspektive o globalnim problemima, iako je ovo tek isječak svih inicijativa namijenjenih promicanju prava žena, rodne jednakosti i mira u kojima barunica sudjeluje. 

Ne čudi stoga da je i jedna od osnivačica globalno prepoznatog Kluba 30% usmjerenog na veću zastupljenost žena u upravljačkim strukturama kompanija, a svoju agendu aktivno promiče i na društvenim mrežama (Twitter račun je  @BaronessGoudie) i u medijima, poput Huffington Posta. Mary Teresa Goudie postala je inače 1971. najmlađa žena izabrana u vijeće londonskog okruga Brent, a 1998. dobila je doživotnu titulu barunice (za razliku od nasljednih titula).