Konferencijske vijesti
StoryEditor

Richard Beaumont: Jednoj smo kompaniji srušili troškove nabave za 51 posto, evo kako

09. Listopad 2020.
Richard Beaumontfoto Dražen Lapić
Richard Beaumont, vrhunski globalni stručnjak za nabavu iz britanske tvrtke Bromley Wood Associates će na Liderovoj 15. Konferenciji o nabavi pod nazivom ‘Nabava za novo normalno‘

U vremenima poremećaja u lanacima opskrbe, kada se tvrtke bore za redovnu nabavu i opskrbu robe, a rizik nezadovoljstva kupaca raste, sve se češće poseže za ugovorima kako bi se riješili nagomilani sporovi. Umjesto toga COVID-19 nam daje priliku da animiramo komercijalne timove, dobavljače i sve dionike na redizajniranju opskrbnih lanaca i smanjenju rizika.

Nabava može igrati vodeću ulogu u ovom procesu, a Richard Beaumont, vrhunski globalni stručnjak za nabavu iz britanske tvrtke Bromley Wood Associates će na Liderovoj 15. Konferenciji o nabavi pod nazivom 'Nabava za novo normalno' 21. listopada održati online predavanje te predložiti nekoliko jednostavnih koraka koji se mogu provesti.

Beaumontova paradigma glasi 'ostavite ugovore po strani'. U svome međunarodno priznatom konzultantskom radu i 30-ogodišnjem iskustvu u nabavi on kombinira tehnički aspekt, opći menadžment i operativno iskustvo u okviru raznih sektora: graditeljstvo, obrana, farmacija, automobilska i zrakoplovna industrija, financijski sektor. 

Specijalizirao se za savjetovanja malih i srednjih kompanija, u segmentima smanjenja troškova nabave i rizika te za uvođenje inovacija kroz dobre odnose sa dobavljačima. Njegova tvrtka najprije 'dijagnosticira' nabavne procese, a potom pomaže u postizanju održivog rasta i profitabilnosti kroz nove transformacijske procese.

To dijagnosticiranje traje pet dana, nakon čega njegova tvrtka vlasnicima nudi nekoliko scenarija koji se mogu implementirati te aktivno pomaže u implementaciji, bilo da je riječ o smanjenju troškova, pronalasku alternativnih dobavljača, uvođenju novih nabavnih procesa ili tehnologije.

- Jedan direktor s kojim smo surađivali bio je siguran da ima najniže moguće troškove nabave plastičnih lajsni za alarmne sustave kroz suradnju s jednim kineskim dobavljačem. Nakon naše dijagnostike i nove nabavne strategije, smanjili smo mu troškove za 51 posto. Povezali smo ga s jednom britanskom tvrtkom s kojom, ne samo da je smanjio vrijeme dostave za nekoliko tjedana već je dobio i kvalitetniji proizvod – naveo je primjer Beaumont.

Na Liderovoj konferenciji poslušajte njegova iskustva i savjete o tome kako transformirati nabavne procese i prilagoditi ih ovim 'novonormalnim vremenima'.

20. travanj 2024 05:42