Konferencijske vijesti
StoryEditor

Robert Frost Andersen: Usudite se hrabro doživjeti neuspjeh i usudite se rasti  

11. Prosinac 2019.
MISTAKE MANAGEMENT 2019, Robert Frost Andersenfoto Dražen Lapić

Motivacijski govornik, trener i danski poduzetnik Robert Frost Andersen, glavni govornik na 3. HR konferencii Mistake management – kako pasti i izRasti, koja se u organizaciji poslovnog tjednika Lider i Udruge U4HR održava u Westinu, govorio je o tome kako je neuspjeh dobar, potreban i temelj je rasta i uspjeha. Frost Andersen je iskusio poslovni neuspjeh no nije odustao.

- Bio sam uspješan u činjenju pogrešaka i tako sam došao do ove konferencije. Uspjeh sadržava pogreške, u tome da činite pogreške ima uspjeha. Tu smo da govorimo o pogreškama, uspjehu, rastu i razvoju. Ono o čemu doista želim govoriti jest na koji način sagledavamo neuspjeh i pogreške. Uvijek je dobro razmisliti kad i pitati se koliko vam je ugodno priznati da ste pogriješili – kazao je Frost Andersen.

Svoje je tvrdnje argumentirao je događajima iz života i tako stečenim iskustvima. Frost Andersen tvrdi da su pogreške posljedica načina razmišljanja i stava.

- Sve počinje s vama, od vas, od vašega stava. Ako taj stav možete proširiti unutar vaše tvrtke, bit će u redu. Ne možemo kriviti druge za neuspjeh iako često imamo tendenciju krivnju prebacivati na druge. Uspjeh nije nužno rezultat nečega, uspjeh je naše unutarnje stanje, rezultat je pokušaja, ako nećete pokušati, nećete dobiti rezultati i – nećete rasti. Ako se usredotočite na pokušaj doći ćete do uspjeha, taj prvi mali korak to je već uspjeh – tvrdi Frost Andersen naglašavajući da je potrebna hrabrost za usuditi se krenuti jer postoji velika mogućnost za doživjeti neuspjeh.

Frost Andersen tvrdi da je sve u načinu razmišljanja, te da želimo lidere koji jesu ranjivi, ali istovremeno su sabrani i znaju tko su i što su te čvrsto stoje na zemlji jer na taj način možete biti osoba koja može podnijeti sve.

Jedna od poruka Frosta Andersena da možemo biti žrtva ili junak u vlastitom životu – možemo imati mentalitet žrtve ili mentalitet rasta, ali da, bez obzira na uvjete i okolnosti, uvijek imamo izbor.

- Želim da danas razmislite jeste li žrtva ili sjeme iz kojeg će nešto izrasti. Izbor je vaš, nemojte reći da vam netko nešto brani, ako promijenite način razmišljanja i svoje srce, tad će se promijeniti i sve oko vas. Žrtve se nikad ne mijenjaju, ali oni koji su vladari svojeg života znaju da imaju izbor. Ako se ne želite izložiti neuspjehu, niste uspjeli. Usudite se hrabro doživjeti neuspjeh i usudite se rasti – poručio je Frost Andersen.

 

23. travanj 2024 14:38