Konferencijske vijesti
StoryEditor

Slavko Ledić: Kraš želi biti prisutniji na Bliskom istoku

01. Prosinac 2021.
Lider Klub izvoznika: Slavko Ledićfoto Ratko Mavar

Regija je mala, a u njoj se borimo s multinacionalnom kompanijama i ukoliko nemamo automatizaciju i modernu tehnologiju, ne možemo im konkurirati, a ne možemo izlaziti ni na šira tržišta. To smo davno shvatili. Prošli mjesec obišao sam Bliski istok i samo u Saudijskoj Arabiji dogovorili smo posao vrijedan pet milijuna eura samo za jedan artikl. Dakle mogućnosti za izvoz izvan regije postoje – rekao je predsjednik Uprave Kraša Slavno Ledić na početku 34. Liderovog Kluba izvoznika kojem je domaćin ta kompanija.

Kraš pola prihoda ostvaruje izvozom, a ove godine slavi 110 godina ‘slatke priče‘, kako se izrazio Ledić, što će, dodao je, obilježiti u prosincu. Glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović otvarajući konferenciju rekao je da je vrijednost izvoza članova Liderovog Kluba izvoznika preko dvije milijarde eura.

Glavni gost Kluba izvoznika je guverner HNB-a Boris Vujčić koji će predstaviti nacionalni plan zamjene kune eurom i procjene HNB-a o rastu gospodarstva u ovoj i slijedećoj godini. Zamjenica glavnog urednika Manuela Tašler predstavit će kontrolne točke izvoza i ocjena izvozne klime, nakon čega je predviđena rasprava sudionika.

15. travanj 2024 11:05