Konferencijske vijesti
StoryEditor

Tomislav Knežević (Libusoft Cicom): Platforma Otvoreno ubrzava komunikaciju građana i tvrtki s lokalnom upravom

28. Travanj 2021.
Smart Cities 2021. Tomislav Kneževićfoto Ratko Mavar

Na današnjoj Liderovoj konferenciji Smart Cities - pametnim rješenjima do održivih gradova sudjelovao je Tomislav Knežević, A&M Manager Libusoft Cicoma. Govoreći o tome da transparentnost više nije samo trend nego zakonska obveza prema kojoj gradovi i županije moraju javno objaviti informacije o trošenju proračunskih sredstava, predstavio je LC platformu Otvoreno kojom se želi ubrzati komunikaciju građana i tvrtki s lokalnom upravom.

Ta platforma sadrži nekoliko sustava: iTransparentnost koja pokazuje na što se troši gradski novac, iProračun služi za točno i ažurno prezentiranje informacija o proračunu, mojProračun omogućava građanima sudjelovatnje u kreiranju gradskog proračuna, a SIG-Sustav informiranja građana daje uvid u status obrade predmeta dok su Digitalni obrasci servis za jednostavno popunjavanje i predaju obrazaca digitalnim putem.

- Htjeli smo napraviti da na jednom mjestu građani mogu doći do informacija koje ih zanimaju. Radimo na daljnjem razvoju ovih rješenja kojima ćemo dodati još set funkcionalnosti koje će pojačati cijelu platformu – kaže Knežević.  

LC platformu Otvoreno zasad koriste gradovi Kastav, Kutina, Đakovo, Pazin, Sveta Nedelja, Bjelovar, Vrgorac i Pregrada.

18. travanj 2024 04:47