Konferencijske vijesti
StoryEditor

Toni Milun: Budućnost je prepuna brojeva, a neće ih imati tko analizirati

15. Studeni 2019.
KONTROLING 2019 Toni Milunfoto Ratko Mavar

Najomiljeniji profesor matematike u Hrvatskoj, Toni Milun, prof. matematike i statistike na Sveučilištu Algebra, na konferenciji o kontrolingu, rekao je kako je čak 90 posto podataka kojima poduzeća barataju danas skupljeno u posljednje dvije godine, pa dodao da će čak 90 posto strategija poduzeća u budućnosti biti realizirano zahvaljujući statistici.

- Statistika ulazi u sve pore poslovanja, sve će se personalizirati, najčešće putem karticama vrijednosti, sve ćete znati o kupcima, što vole, što kupuju, slat ćete im personalizirane ponude, ali - tko će sve te podatke i big data analizirati - zapitao se Milun i odmah odgovorio da su svi matematičari i statističari u Hrvatskoj zaposleni, nema ih na burzi, pa oni neće moći. A to znači da će se time morati baviti kontroleri, naglasio je Milun.

- Vi ćete morati kopati po statistici i podatcima u službi poslovanja - rekao je Milun i dodao da je budućnost prepuna brojeva, a mladi to ne vole, oni se drže društvenih mreža, što znači da će postojati sve veća potreba za matematičarima i statističarima odrasle dobi koji će se morati prekvalificirati.

- A prilika je sad, upravo ćemo održavati takve radionice o statistici u kontrolingu u suradnji sa Kontroling Kognoskom u sljedećim mjesecima - naglasio je Milun te predstavio brojne zanimljive primjere statistike u službi kontrolinga koje su prečesto završile većim brojem narudžbi

21. travanj 2024 16:02