Konferencijske vijesti
StoryEditor

TOP 3 vrste poduzetnika koji moraju svladati digitalni marketing

21. Veljača 2020.
Edukacija ”Marketing u praksi” Mato Rajićfoto Ratko Mavar

'Doba digitalne revolucije je iza nas. Prilagodite se.' kazao je nedavno poznati znanstvenik Korado Korlević grupi gimnazijalaca i nadamo se zauvijek iz upotrebe izbacio staru mantru - digital je budućnost. 

Potrošači su u digitalnom svijetu, a gdje ste vi?

Prema zadnjem velikom istraživanju u Hrvatskoj iz 2019. godine 78% Hrvata Internet smatra glavnim izvorom informacija. S druge strane podaci agencija kažu da ulaganja u digitalni marketing  ne prelaze niti 20% budžeta.

Tko mora svladati digitalni marketing? - Svi!

Male tvrtke i obrti

Digitalni marketing je još uvijek jeftin. To su prve prepoznale male tvrtke i pojedinci koji su shvatili da uz skromne budžete i malo kreativnosti mogu doći do veće pažnje potrošača uz bok velikih igrača.

Srednje velike tvrtke

Tvrtka iznad 50 zaposlenih bilo da je riječ o B2B ili B2C uslugama na tržištu, a koje nemaju više osoba obučenih znanjem o osnovama digitalnog marketinga čeka neizvjesna budućnost. Profesionalno vođenje korporativnih profila na društvenim mrežama i osmišljavanje 'digital first' kampanja je nešto što trebaju imati - još jučer.

Velike kompanije

Imaju velike budžete i rade s najvećim agencijama na tržištu osmišljavajući raskošne kampanje koje preplavljuju tradicionalne medije.  Na radio stanici čuju svoje reklame i prolaze pored jumbo plakata.  Besprijekorne društvene mreže povjerene su profesionalcima. 

Greška! Da bi znali što rade vaši potrošači i kako im poslati poruku morate i sami znati nešto o njihovim navikama i kanalima.  Ili ćete i dalje od kod agencije inzistirati 'želim lijep TV spot', a 78% posto prostora na internetu prepustiti drugima.

Jedna od najboljih i najintenzivnijih marketinških radionica Marketing u praksi održat će se u organizaciji Lidera, a na njoj će predavati iskusni predavači Marijan Palić, Mato Rajić, Ilija Brajković, Vice Božić i Dorijan Palić.

Digitalni marketing se konstantno mijenja i jedino specijalizirani profesionalci kojima je to svakodnevni posao mogu vas podučiti korištenju Facebooka, Instagrama, LinkedIna, Twittera, MailChimpa, Googlea… Naučite i kako kreirati relevantan sadržaj te koristiti besplatne alate za analitiku i produkciju.

Prijaviti se možete OVDJE, a kako je sve izgledalo na zadnjoj edukaciji pogledajte ovdje.

20. travanj 2024 04:32