Konferencijske vijesti
StoryEditor

Upoznajte najmoćnije - Tamara Perko: Željela sam biti hrvatska Steffi Graf

24. Studeni 2020.
Tamara Perko

Kada tema nisu ni kune ni euri ni krediti, predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko iz svojih računa uglavnom izvadi samo dvice i trice i veseli im se pod košarkaškim obručem. Osim što je na čelu hrvatske razvojne banke, ona je i pravi sportski pustolov, doznali smo to skriveni od kiše u zagrebačkom Oktogonu na snimanju Liderovog serijala Upoznajte najmoćnije

- Dajte mi loptu u ruku, ja sam sretna, a i bez lopte, biciklizam, plivanje, planinarenje, što god - sa smiješkom nam nabraja svoje hobije Perko. 

Odaje nam pritom da ni u snu nije mislila kako će jednoga dana postati bankarica.

- Željela sam biti hrvatska Steffi Graf kao prvo, a kao plan B kemičarka u nekom laboratoriju.

Ipak, ni teniski mečevi ni epruvete, menzure, Petrijeve zdjelice i tikvice nisu postali njezina svakodnevica. Iako nije osvojila 22 Grand Slam turnira kao Graf, magistra ekonomije Perko stekla je više od dvadeset godina iskustva u bankarstvu, a više od 13 godina provela je na vodećim pozicijama. A nismo zabadava istaknuli odmah na početku da je pravi sportski pustolov.

Na popisu onoga u čemu bi se svakako željela okušati nalazi se i fascinantna zamisao - kajakom se otisnuti od Pule pa veslati sve do Dubrovnika.

Što najviše voli kod svojih suradnika, a na što je 'alergična' te koju knjigu svima preporučuje pogledajte u videu.

Na konferenciji Žene u biznisu koja će se održati 3. prosinca Tamara Perko sudjelovat će na panelu I neuspjeh je dio uspjeha. Već tradicionalno na konferenciji će biti predstavljena prestižna lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa i dodijelit će se nagrade onima koje su se svrstale među prvih deset. Susret nezaustavljivih žena koje iz dana u dan dokazuju da je samo nebo granica već godinama je izvor inspiracije i motivacije za poravnavanje društvenih nejedankosti i poticanje veće zastupljenosti žena na najvišim položajima. Ponosni smo iz godine u godinu predstavljati istinske uzore jer oni su prijeko potrebno nadahnuće u neizvjesnim vremenima.

Perko je poručila mladima da, žele li uspjeti, moraju biti spremni na sljedeće:

- Za put do uspjeha potreban je rad, rad, rad i jako puno odricanja. Pa evo, tko želi probati, mora puno raditi.

Konferencija Žene u biznisu održava se online. Sudjelovanje je besplatno uz obaveznu prethodnu prijavu.

19. travanj 2024 10:40