Konferencijske vijesti
StoryEditor

Uskoro počinje najveće okupljanje kontrolera i menadžera u Hrvatskoj, ali i široj regiji

12. Studeni 2019.
Kontroling 2019

Tri dana dijeli nas do 7. međunarodne kontroling konferencije u organizaciji poslovnog tjednika Lider i konzultantskog poduzeća Kontroling Kognosko, a pod pokroviteljstvom ICV-a - Međunarodne udruge kontrolera,  koja će se održati u hotelu Westin u Zagrebu. Kažu da je kontroling unutarnji glas i zdrav razum ekonomije a njegova uloga spajanje dijelova u cjelinu. Upravo zato smo na 7. međunarodnoj konferenciji o kontrolingu, uz pomoć vrhunskih stručnjaka iz svijeta kontrolinga, odlučili spojiti Vas i najbolje primjere svjetske kontroling prakse.

Ovogodišnja konferencija posvećena je nikad aktualnijoj temi – EFIKASNOSTI. Tajna leži u dobroj ravnoteži između produktivnosti, efikasnosti i efektivnosti.  Dugoročno, to se ne može osigurati bez dobro razvijenog kontrolinga… Otkriti razliku, djelovati različito i biti različit, formula je za uspjeh kontrolinga, i cijelog poduzeća.

Globalna konkurentnost nije top-tema samo u Hrvatskoj već u cijelom svijetu. Marže su sve manje, ponuditelja svakim danom sve više, doba „debelih krava“ je prošlost. Cilj je konferencije pokazati primjerima iz zemlje i inozemstva kako dugoročno pronaći ravnotežu među produktivnošću, efikasnošću i efektivnošću te koliko je u tom procesu važan kontroling.

Sudionici će kao i proteklih godina imati prilike slušati dvojicu međunarodnih stručnjaka za kontroling prof. Detlev R. Zillmera (Controller Akademie) i prof. dr. Utz Schäffera (WHU – Otto Beisheim School of Management) koja donose najnovije trendove i svjetske top-teme. Gosti će nam također biti izvršni direktori Heinekena – Sebastian Strobl i Stiebel Eltrona – dr. Nicholas Matten koji će govoriti o izazovima upravljanja uz potporu kontrolinga.

Velike su zvijezde konferencije prva voditeljica kontrolinga u hrvatskoj bolnici Maša Šams Bival (Klinika Magdalena) i najomiljeniji hrvatski matematičar Toni Milun (Algebra), a prezentacija o interno razvijenom modelu za praćenje efikasnosti malo će koga ostaviti ravnodušnim - Gabriela Rijić i Ivan Lovrić (FTM). Jedan od najboljih hrvatskih trenera za područje MSFI-ja i HSFI-ja donosi nam izbor novosti koje ne smijemo propustiti - Domagoj Vuković (Deloitte).

Koje su ključne koristi za sudionike?

Međunarodna kontroling konferencija mjesto je na kojem sudionici imaju priliku vidjeti i čuti najnovija dostignuća u području upravljanja poduzećima i organizacijama. Velike i brze promjene na tržištu tjeraju poduzeća da se sve bolje „naoružaju“ informacijama koje im omogućavaju da se lakše prilagode promjenama i uspješno svladavaju svakim danom sve veću i jaču konkurenciju. Iz tog razloga – pratiti što rade drugi, kako su pronašli bolja rješenja i kvalitetnije načine upravljanja, naprosto je obaveza, a ne samo mogućost. Upravo ova konferencija svake godine donese veći broj konkretnih primjera iz najbolje poslovne prakse.

Kome je namijenjena ICCC – Međunarodna konferencija o kontrolingu?

Vlasnicima poduzeća, top-menadžerima, menadžerima prodaje, marketinga, nabave, proizvodnje, kontrolerima svih razina, analitičarima, planerima, menadžerima računovodstva i financija, IT stručnjacima koji rade na poslovnim rješenjima koja su potpora kontrolingu (BI, DW, planiranje).

Očekujemo još jedan izniman kontrolerski događaj koji će ponuditi mnogo praktičnih primjera. 

20. travanj 2024 15:20