Konferencijske vijesti
StoryEditor

Ususret Danu velikih planova: Na konferenciju stiže i zvijezda McKinseyja – David Chinn

09. Rujan 2019.
David Chinn

Chinn je vrhunski globalni stručnjak i senior partner u londonskom uredu McKinseya te je njihova ključna osoba za javni sektor u Europi. Bit će to prvi put da ova poznata konzultantska kuća u Hrvatsku šalje svog makroekonomista koji će održati predavanje o perspektivama globalnog rasta.

Chinn je specijaliziran za projekte vezane uz postizanje izvrsnosti u javnom sektoru u području financija, digitalne i IT infrastrukture i javne nabave. Sudjelovao je u značajnim transformacijama u javnom sektoru, povezanih sa smanjenjem troškova neizravnih i izravnih nabava, redizajnom lanaca nabave i proizvodnjom.

Svojim je savjetima pomogao brojnim vladama diljem svijeta, a s bivšim predsjednikom SAD-a Billom Clintonom radio je pro bono na projektima oporavka i rekonstrukcije Haitija nakon katastrofalnog potresa 2010. godine. Prije dolaska u McKinsey radio kao kognitivni psiholog na prestižnom američkom sveučilištu Carnegie Mellon te u izraelskom Nacionalnom institutu za testiranje i selekciju. Diplomirao je prirodne znanosti na sveučilištu Cambridge, magistrirao na sveučilištu Carnegie Mellon te stekao MBA titulu na francuskom INSEAD-u.

Autor je brojnih stručnih radova koji pokrivaju područja kojima se aktivno bavi u svom radu, primjerice Postavljanje ispravnih pitanja kako bi se definirala uloga vlade u cyber-sigurnosti 2018. godine, ili pak Rizici i odgovornosti u hiperkonektiranom svijetu: implikacije na poduzeća iz 2014. godine.

18. travanj 2024 23:58