Konferencijske vijesti
StoryEditor

Započela 16. konferencija o nabavi: ‘Čeka nas specifično razdoblje‘

28. Listopad 2021.
KONFERENCIJA O NABAVI 2021. Mirela Senicafoto Ratko Mavar

Mirela Senica, predsjednica Hrvatske udruge nabavne djelatnosti, otvorila je 16. konferenciju o nabavi 'Vrijeme rizika i prilika' u četvrtak u hotelu Antunović. Istaknula je da je prošla godina bila specifična, ali i da će razdoblje koje slijedi također biti specifično.

Cilj konferencije koju tradicionalno organiziraju Hrvatska udruga nabavne djelatnosti i poslovni tjednik Lider je unaprijediti nabavnu profesiju razmjenom znanja, iskustava i najboljih etičkih praksi, a svako izdanje u proteklih 15 godina bilo je usmjereno na određenu tematiku. Kidanje dobavnih lanaca, logističke poteškoće i inflatorni učinci, nestašica energenata i roba, kao izravne posljedice pandemije koronavirusa stavile su mnogo tereta na odjele i šefove nabave. Stoga će se ovogodišnja konferencija baviti strategijama za povećanje otpornosti na šokove u dobavnim lancima, predviđanjem budućih izazova i prilika, novim tehnologijama i digitalnom nabavom.

U programu će sudjelovati mnogobrojni govornici i renomirani stručnjaci za nabavu poput člana Upravnog odbora Međunarodne federacije za nabavu i upravljanje zalihama (IFPSM) Giovanni Attija, direktora razvoja u Mintecu Sorena Vammena, direktora i partnera u Boston Consulting Groupu Marcella Volmera te direktora nabave u LVMH Wines&Spirits Dominiquea Lebigota. Održat će se i okrugli stol na kojem će o rizicima i prilikama govoriti Darko Šepić, direktor za nabavu u Adris Grupi, Katarina Špiljak, direktorica upravljanja dobavnim lancem u Kamgradu, te Zorana Šubašić, direktorica nabave za jugoistočnu i istočnu Europu u Hemofarmu. U programu su i komunikacijske radionice.

25. travanj 2024 02:21