Konferencijske vijesti
StoryEditor

Započeo investicijski forum Lider invest Zapad u Rijeci. Pratite nas online

30. Travanj 2021.
Slavko Krajcar

Investicijski forum Lider invest Zapad koji već šestu godinu okuplja poduzetnike, predstavnike institucija, javne i lokalne uprave započeo je virtualno u Rijeci.

image
Miodrag Šajatović
Glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović izrazio je radost što je akcija Lider investa 'pustila duboko korijenje' što se očituje sve većim brojem prijava proizvodnih tvrtki za nagradu Lider invest za najbolje proizvodne investicije. Ulaganje u proizvodne investicije, istaknuo je, jedan je od načina kako da Hrvatska ima stope gospodarskog rasta iznad sadašnjih tri posto. - Kad se poveća udio moderne, digitalne, zelene industrije, to utječe na povećanje izvoza, dodane vrijednost i tada stope rasta postaju više nego što ih mi imamo u zadnje vrijeme - izjavio je Šajatović dodavši da na zapadu Hrvatske ima puno proizvodnih firmi koje ostvaruju dobre rezultate.

image
Zdenko Lucić
Okupljene je pozdravio i državni tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić kazavši da Lider radi izvrstan posao što se tiče promicanja gospodarstva te da je ministarstvu čast podržati takve inicijative.
Profesor s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te član stručnog žirija Lider investa Slavko Krajcar predstavio je projekt Lider invest čiji je glavni cilj potaknuti proizvodne investicije u Hrvatskoj.

Slijedi veliki okrugli stol na kojem će iz svog ugla o investicijskim prilikama govoriti državni tajnik Zdenko Lucić, predsjednica HGK-Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, direktor Riječke razvojne agencije Porin Dario Zorić, član Uprave i direktor labinskog proizvođača kotlova, peći i kamina MCZ-a Kristian Krpan te direktor jednog od vodećih regionalnih proizvođača plastičnih cijevi i spojeva za kućnu i uličnu primjenu Vargona Goran Brašnić.

U sklopu završne manifestacije Lider invest u listopadu će biti dodijeljene nagrade za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj. Na natječaj se mogu prijaviti investicije čija je proizvodnja počela od 1. siječnja 2018. do 1. siječnja 2021. Nominaciju je potrebno dostaviti najkasnije do 1. rujna 2021. Kriterij za odabir najboljih investicija su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Kvalitetu prijavljenih investicijskih projekata ocjenjivat će Stručni odbor kojeg čine Mladen Vedriš (predsjednik), Tomislav Radoš (HGK), Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Vedrana Jelušić Kašić (Deloitte), Zdenko Lucić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), Slavko Krajcar (FER) i Miodrag Šajatović (Lider media).

Partneri projekta Lider invest na čijoj će se svečanoj završnici dodijeliti nagrade za najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj su Europska investicijska banka, Europska komisija, HAMAG BICRO, HGK, Grad Kutina i Zaklada Konrad Adenauer.

14. travanj 2024 20:38