04. rujan 2015.

AmCham prepoznao važnost 1. Poslovne konferencije o korporativnom upravljanju u Hrvatskoj

lider.media
lider.media

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj je nezavisna, neprofitna i nevladina organizacija, s više od 180 članova, te je ovlaštena podružnica U.S. Chamber of Commerce u Washingtonu i mreže AmChams in Europe. U svom članstvu okupljamo vodeće američke, hrvatske i međunarodne tvrtke.

Naša misija je pružiti našim članovima forum za razvoj poslovnih prilika, kroz promicanje visokih standarda poslovne prakse, zalaganje za poboljšanje poslovne klime i pružanje visoke razine poslovnog umrežavanja.

Glavni ciljevi našeg djelovanja su njegovati odnose između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država kroz trgovinu i ulaganja, jačati partnerstvo između poslovne zajednice i Vlade Republike Hrvatske na svim razinama, olakšati suradnju među članovima i promicati transatlantsku i pan-europsku suradnju.

Nastavno na naše ciljeve, u sklopu našeg djelovanju dajemo podršku događanjima i projektima za koje vjerujemo da su važni za razvoj poslovne klime u Hrvatskoj te smo prepoznali poslovnu konferenciju o korporativnom upravljanju upravo kao jedno od takvih događanja. To je prva sveobuhvatna poslovna konferencija koja se održava na temu korporativnog upravljanja u Hrvatskoj i koja postavlja pitanje uloge korporativnog upravljanja u poslovanju hrvatskih trgovačkih društava, s ciljem unaprjeđenja postojeće nacionalne prakse. Posebno nam se čini važnim što će omogućiti sudjelovanje i interaktivni dijalog vodećih predstavnika akademske, poslovne i šire društvene zajednice o ovoj temi.

www.amcham.hr