Konferencijske vijesti
StoryEditor

Andrija Čolak: Od pečenja krumpirića do pametnog kišobrana

11. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Ususret Liderovoj konferenciji Crni labud u plavom oceanu gdje će neki od najinovativnijih domaćih poduzetnika 27. veljače u Hypo centru predstaviti svoje poslovne ideje kako bi poslužili kao inspiracija drugima, jedan od ovogodišnjih ‘labudova‘ Andrija Čolak iz tvrtke Surf‘n‘Fries otkrio je svoj recept za uspjeh.

- Surf‘n‘Fries duguje uspjeh inovativnosti i to je glavno obilježje tvrtke. Od strateške inovativnosti da se poslovanje fokusira na jedan segment-krumpiriće, preko brandinga, neizostavne ambalaže, tehnike širenja franšizom te u konačnici primjene tehnologije bez ulja. Inovativnost je definitivno bilo ono gdje smo mi stavili naše uloge, ali naravno bilo je potrebno i sreće da se sve to ostvari – priča Čolak.Čolak vjeruje kako nema univerzalnog recepta za uspjeh. Međutim, svima koji razmišljaju o ulasku u poduzetničke vode poručuje da se naprosto – bace u vatru.

- Nemojte puno razmišljati oko kretanja jer tako stvarate iracionalni strah i smanjujete šanse da ćete krenuti u poduzetničku avanturu. Jednostavno krenite! – poručuje Čolak koji će na Liderovoj konferenciji Crni labud u plavom oceanu govoriti i o novom projektu KISHA – brendu pametnih kišobrana.- Naravno, opet smo se oslonili na inovaciju gdje smo integrirali iBeacon odnosno bluetooth odašiljač u kišobran te ga povezali s pametnim telefonom. Na taj način smo dobili kišobran koji je nemoguće izgubiti, jer kad se udaljite više od 30 m od kišobrana, vaš vas telefon upozorava da ste ostavili kišobran. Prodaja je krenula neočekivano dobro te za sada imamo narudžbe iz preko 105 različitih gradova svijeta – kaže Čolak.

Na konferenciji Crni labud u plavom oceanu će, osim njega, sudjelovati i Sandra Boljkovac Stojak predstavit će Ciklopeu, tvrtku čija je osnovna djelatnost visokotehnološko prevođenje tj. lokalizacija. Riječ je o jezičnoj i kulturnoj prilagodbi web-stranica, softvera, tehničke ili marketinške dokumentacije ciljanom tržištu ili publici.

Na konferenciji će biti govora i o aplikaciji Racuni.hr, koja korisnicima omogućuje da plate račune fotografirajući ih. Razvio ju je Damir Sabol, koji je razvio i aplikaciju PhotoMath.TradeTicity je pak tehnološka kompanija koja nudi rješenja u području serijalizacije proizvoda, sljedivosti i zaštiti autentičnosti robne marke. Tu je i Hyperactive, IT tvrtka iz Zagreba koja je došla u poziciju da u središtu Silicijske doline dokaže svoje sposobnosti i dobije ekskluzivan ugovor o pružanju usluge razvoja mobilnih i internetskih aplikacija.

08. svibanj 2024 01:05