Konferencijske vijesti
StoryEditor

Dan velikih planova: Strategije koje pobjeđuju

15. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Koje poslovne strategije mogu isplivati kao uspješne u ova nemirna vremena, na trećem Liderovom okruglom stolu pod nazivom “Strategije koje pobjeđuju” odgovorit će Berislav Horvat (Ernst&Young), Danko Končar (Kermas), Branka Slaveska (Karlovačka pivovara), Ivan Tolj (Styrija) i Anđelka Strajher( Megatrend).

Čelni ljudi ovih kompanija pokazat će može li se i kako zarađivati i u teškim vremenima. Lider već šestu godinu zarednom na konferenciji Dan velikih planova okuplja eminentne sudionike koji nude svoje poglede i rješenja poslovnoj zajednici i šire.      

Afirmaciju na području kvalitetne IT infrastrukure tvrtka Megatrend, u čije ime će na Liderovoj konferenciji nastupiti predsjednica Uprave Anđelka Strajher, prije godinu dana potvrdila je važnim Priznanjem za poseban doprinos u primjeni GNSS tehnologije i izgradnjom CROPOS sustava. Od svog osnutka, tvrtka Megatrend u samom je informatičkom vrhu u Hrvatskoj. Pročuli su se po ugradnji složenih infrastrukturnih i poslovno-informacijskih sustava.

Iako formalno nije na čelu hrvatskog dijela austrijske medijske kuće, moćan savjetnik Styrije pater IvanTolj objasnit će u čemu je tajna uspjeha brandova Večernjeg lista i 24 sata i kako se nose s glavnim takmacima na malom medijskom tržištu.

Karlovačka pivovara prepoznatljiv je brand i jedna od glavnih gospodarskih uzdanica Karlovca. Branka Slaveska ističe kako su fokusirani na inovacije i slijede svoj put, vodeći se zahtjevima sve izbrljivijih konzumenata piva.

Danko Končar odnedavno je novi član uprave Brodotrogira, tvrtke u vlasništvu njegove Kermas energije. Kako ovaj megauspješan poslovni čovjek kani osoviti na noge trogirskog gubitaša i koliko je uspješna strategija povezana s orijentacijom na novu brodogradnju koju najavljuje, više na skupu. Zasigurno će iz prve ruke biti zanimljivo čuti s kojm je strategijama Končar pobjeđivao svoje konkurente, šireći svoje poslove od Rusije, Hong Konga, Malte, Njemačke, Turske i Finske do Afrike.

Kako međunarodna tvrtka E&Ymože pomoći uspješnim i manje uspješnim hrvatskim kompanijama da se snađu u sve samo ne lakom poslovnom okruženju, savjetovat će Berislav Horvat koji se odnedavno nalazi na čelu hrvatskog ureda tvrtke. Horvatove poruke su kako je put k inovativnim strategijama lakši uz kvalitetan tim i organizaciju, uz nužnos razumijevanja tržišta.

05. svibanj 2024 20:43