Konferencijske vijesti
StoryEditor

Frankl: Unatoč svim digitalnim promjenama, sadržaj ostaje važniji od platforme

06. Svibanj 2016.

U Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu počela je dodjela nagrade ‘Hrvoje Mateljić‘. Riječ je o Liderovoj sedmoj po redu dodjeli nagrada za najbolje gospodarske priloge u 2015.godini.

- Sretan sam što već sedmu godinu zaredom uspješno održavamo ove nagrade čija organizacija  iziskuje veliku napor, ali i koja nam pričinjava veliko zadovoljstvo. Između medija vlada konkurencija, ali važno je da se barem jednom godine ovako sastanemo i  nagradimo one najbolje. Svi radimo za egzistenciju, ali kako vrijeme prolazi vrijednost nagrade raste, a nagrađeni bivaju sve više svjesni važnosti svog djela - izjavio je ovom prilikom glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović,koji je otvorio svečanost.

Peter Frankl, glavni urednik slovenskog časopisa Finance pružio je kronološki pregled slovenskog novinarstva kroz prizmu svojeg medija , od 2001 ,  do vrhunca 2004, pa do gospodarske krize 2008 godine.

- Na malom slovenskom tržištu još uvijek imamo preko 9000 pretplatnika, što je vrlo dobro, no nakon krize izgubili smo 5000 pretplatnika.Treba napraviti plan, vidjeti gdje se nalazimo danas i kako krenuti u budućnost. Za mene  unatoč svim digitalnim promjenama, sadržaj  ostaje važniji od platforme – izjavio je Frankl.

Željka Laslavić i Boris Mišević dobitnici nagrade ’Hrvoje Mateljić’

Lider je nagradu utemeljio u znak sjećanja na prerano preminulog mladog Liderovog novinara, Hrvoja Mateljića (1974. - 2008.), a  njome se želi sačuvati uspomena na Hrvoja, ali i odati priznanje poslovnim novinarima  koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu

24. travanj 2024 03:37