Konferencijske vijesti
StoryEditor

Gordana Kovačević - najmoćnija žena u hrvatskom biznisu za 2015.

03. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

[gallery columns="5" ids="226270,226271,226272,226273,226274"]

U sklopu konferencije „Žene u biznisu“ Lider je tradicionalno predstavio listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

- Predstavljamo one koje, pored upravljačke moći, imaju i ‘ono nešto‘ što ih izdvaja od drugih. Već godinama se kao najmoćnija žena u Hrvatskom biznisu nameće Ljerka Puljić pa smo se dogovorili s njom da ove godine bude van konkurencije i dobije posebno priznanje za desetu obljetnicu bivanja na vrhu naše liste – istaknula je Manuela Tašler, zamjenica glavnog urednika Lidera na početku dodjele.

Prije same dodjele prisutnima se obratila Puljić, inače članica Nadzornog odbora Agrokora, poručivši u šali kako već ima puno srebrnih ‘štikli‘, a ova zlatna će joj biti vrhunac.

- Pohvalila bih ovu inicijativu tjednika Lider koja služi pozitivnoj afirmaciji žena u biznisu kao priznanje i način da raspoznamo one koje u poslu daju sve i koje su u tome uspješne. Želim da buduće dobitnice štikle nagradu shvate kao poticaj za daljnji rad i priznanje koje su zaslužile – poručila je Puljić koje je postala i predsjednicom organizacijskog odbora Liderove konferencije Žene u biznisu.

Najmoćnija žena u hrvatskom biznisu za 2015. je predsjednica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević, koja se i prethodnih godina nalazila u top 10 Liderove liste.

- Čestitam svim uspješnim poslovnim ženama koje se u ovom zahtjevnom okruženju znaju nositi sa izuzetno teškim izazovima.  Želim vam puno uspjeha, da uživate u poslu, budite hrabre, ispunjavajte svoje želje i pretvorite snove u stvarnost – rekla je Kovačević po primitku nagrade.

Druga na listi najmoćnijih žena hrvatskog biznisa je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga. Slijedi Iva Balent, kći vlasnika Agrokora koja je postepeno napredovala u obiteljskoj tvrtki, a danas upravlja najvećim marketinškim proračunom u Hrvatskoj.

Četvrta na Liderovoj listi je Anita Letica koja je karijeru gradila u farmaciji, a onda je 2008. otišla u duhansku industriju te ove godine zasjela na čelo tvrtke Phillip Morris Zagreb.

Slijedi Mladenka Grgić, predsjednica Nadzornog odbora osiguravateljske kuće Euroherc koja je sa suprugom izgradila poslovni sustav Agram.

Šesta na listi najmoćnijih je Tea Martinčić koja je karijeru gradila u bankarskoj industriji, u kojoj je i danas kao šefica u Hypo Alpe- Adria-Banku i jedina žena na čelu jedne od većih banaka u Hrvatskoj.

Sedmo mjesto zauzela je Lada Tedeschi Fiorio koja drži nadzorničku poziciju kao zamjenica predsjednika NO-a u Atlantic Grupi.

Vedrana Jelušić Kašić, predsjednica Uprave EBRD-a s međunarodnim iskustvom našla se na osmom mjestu, a slijedi Malin Elisabeth Holmberg, predsjednica Uprave Tele 2 Hrvatska.

Deseto mjesto na Liderovoj listi najmoćnijih zauzela je predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, prva žena na čelnoj poziciji u povijesti te udruge te predsjednica Uprave Tehnomonta.

Cijelu listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, čija upravljačka moć iznosi 33, 7 milijardi kuna, potražite u novom broju Lidera. Listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa Lider radi u suradnji s Bisnodeom.

25. travanj 2024 10:47