Konferencijske vijesti
StoryEditor

Jakovina, Puljić i Švaljek na konferenciji o prehrambenoj industriji

04. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

U četvrtak i petak u Opatiji će se održati konferencija Na pragu EU: Prehrambena industrija gdje će ključni igrači pokušati odgovoriti na pitanja koja se otvaraju pred domaćim kompanijama u ovom sektoru.

Uoči ulaska u EU hrvatska prehrambena industrija kao jedna od najvitalnijih i najotvorenijih procjenjuje prilike i izazove. Glavne su prijetnje otvoren put glavnim europskim igračima i dizanje granica prema CEFTA-inu tržištu. Najveća prilika za domaću industriju novostvoreno je tržište.

Konferencija, na kojoj će, među ostalima, govoriti i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ravnateljica Ekonomskog institua Sandra Švaljek i viša izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić, ponudit će odgovore na pitanja državne uloge u prehrambenoj industriji, financiranja za unaprjeđenje poslovanja, stanju u sektoru i mogućnostima povećanja izvoza i čvršćeg povezivanja prehrambenog i turističkog sektora.

Na konferenciji će se održati i dva okrugla stola: Izazovi ulaska u EU i Kako unaprijediti plasman u turizmu na kojima će sudjelovati Tihomir Jakovina, Ljerka Puljić, Ruža Gelo, Damir Novotny, Oljeg Valjalo, Božica Marković, Kristian Šustar i Šime Klarić.

Organizatori su Ministarstvo poljoprivede i poslovni tjednik Lider.

25. travanj 2024 06:08