Konferencijske vijesti
StoryEditor

Josipović otvara 4. susret gradonačelnika i poduzetnika

05. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Predsjednik Ivo Josipović otvorit će 4. susret gradonačelnika i poduzetnika koji se održava od 7. do 9. studenoga u Osijeku.

Njegovim pozdravnim govorom započet će radni dio konferencije 48 sati na kojoj će biti više od 200 sudionika među kojima su 36 gradonačelnika, 7 zamjenika gradonačelnika i 11 pročelnika u gradskim upravama.

Ovogodišnji susret nosi naslov ‘Prilike za nove investicije‘ čime se želi istaknuti da je sada vrijeme da svi zainteresirani partneri (gradonačelnici, načelnici, poduzetnici, predstavnici Vlade, zaposlenici javnih tvrtki…) krenu u realizaciju projekata koji mogu pokrenuti njihovu lokalnu zajednicu i učiniti je poželjnim mjestom za ulaganje, rad i život. 

Na ovom susretu, jedinom koji okuplja toliki broj gradonačelnika, načelnika i drugih visokih predstavnika lokalne samouprave te istaknute poduzetnike, sudionike očekuje aktualan i brižno pripremljen program konferencije. Radni dio započinje u četvrtak ujutro s temom novih poreznih reformi i koliko one znače za investicije u gradovima. Uvodne govore u panel na kojem sudjeluju gradonačelnici Rijeke, Osijeka, Preloga te dogradonačelnica Zagreba, pripremili su Boris Lalovac, zamjenik ministra financija, Anđelka Buneta ravnateljica Fine i Davor Inđić iz EBRD-a. Nakon toga, u panelu partnerstva poduzetnika i gradova, sudionici će moći poslušati zanimljiva i kvalitetna rješenja za efikasnije upravljanje gradovima. Program prvog dana završava uvijek poželjnom pričom o čistoj energiji te rješenjima čijom implementacijom gradovi mogu postati učinkovitiji na tom polju. Stručnjaci s tog područja prezentirat će zeleni koncept i projekte koji gradovima stoje na raspolaganju.

U petak program započinje aktualnom pričom o prostornim planovima, a predavanja na tu temu iznijet će Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva i prostornog uređenja. Program završava s raspravom o regionalnoj politici Hrvatske i EU fondovima koju će otvoriti Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, a nakon koje slijedi diskusija o regionalnim iskustvima u kojoj sudjeluju gradonačelnici.

Cijeli skup začinit će ležerni dio susreta na kojem će sudionici moći uživati u ljepotama Slavonije i domaćinstvu Osijeka. Za sudionike su organizirani obilazak samog grada, izlet u Kneževe vinograde i vinski podrum Belje u kojem je organizirana i večera. Nakon konferencije svi koji žele moći će obići i Park prirode Kopački rit.

Više informacija i program možete pronaći OVDJE

25. travanj 2024 07:21