Konferencijske vijesti
StoryEditor

Kako iskoristiti prilike koje nude fondovi EU

06. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Fondovi EU prilika su koja se ne propušta, poruka je s okruglog stola ovogodišnje Liderove konferencije ‘48 sati – susret gradonačelnika i poduzetnika‘ koja se u Termama Tuhelj održava od 18. do 20. studenoga.

Na lanjskoj konferenciji doznali smo kako je Hrvatskoj do 2020. iz europskih fondova na raspolaganju 10,4 milijarde eura, a kako najbolje iskoristiti prilike koje se nude u sklopu fondova EU, doznat ćemo od zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić, virovitičkoga gradonačelnika Ivice Kirina, Ivane Matković Mikulić iz Hypo Alpe-Adria banke te predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koji sudjeluju na okruglom stolu.

Kako je istaknuto na Liderovoj lanjskoj konferenciji, fondovima EU u pravilu se ne može financirati sto posto od iznosa projekta, a niže stope sufinanciranja mogu se očekivati za ulaganja u tvrtke i projekte koji ostvaruju prihode. Projekt mora pridonositi hrvatskim ciljevima, biti dokazano zreo te održiv i isplativ.Prije okruglog stola ‘EU fondovi – prilika koja se ne propušta‘ primjere dobre prakse predstavit će nam virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, a Ivana Maletić održat će predavanje ‘Pogled iz Bruxellesa‘. Susret gradonačelnika i poduzetnika upućuje na to da gradovi i tijela lokalne samouprave preuzmu aktivnu ulogu u poticanju poduzetničke djelatnosti. Nužno je osvijestiti potrebu i mogućnost da gradovi potiču poslovnu aktivnost koja će pridonijeti održivom razvoju. 

 Više o konferenciji doznajte na https://lider.media/48-sati-2015/

03. svibanj 2024 05:29