Konferencijske vijesti
StoryEditor

Kako se uključiti u energetski razvoj Hrvatske?

05. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Energetski sektor označen je kao ključan u novom razvojnom ciklusu Hrvatske. Kako se uključiti u energetski razvoj Hrvatske nije samo pitanje koje muči brojne kompanije već je i naziv 3. Liderove konferencije o energetskoj budućnosti.

Konferencija se uz sponzorstvo Privredne banke Zagreb i organizacijsku pomoć Ministarstva gospodarstva održava 17. lipnja u zagrebačkom Hotelu Westin. Uvodno izlaganje o energetskom razvoju zemlje održati će Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, dok će odgovor na pitanje hoće li investicije u energetici pomoći u provedbi industrijske strategije dati Vrdoljakova pomoćnica Sabina Škrtić.

Značajno mjesto u programu konferencije dobile su i rasprave o obnovljim izvorima energije. Zaseban panel ‘Da li obnovljivim izvorima pogoduje ulazak u Europsku Uniju‘ održati će Ljubomir Majdandžić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za sunčevu energiju. 

Majdandžić će govoriti o nužnosti žurne izmjene Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i novim smjernicama EU-a u pogledu korištenja obnovljvih izvora. O prilikama i izazovima koje pruža istraživanje i eksploatacija ugljikovodima govoriti će ravnateljica Agencije za ugljikovodike, Barbara Dorić, dok će više detalja o nacionalnim energetskim projektima dati Josip Borak iz Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicije.

Konferencija će ugostiti i tri okrugla stola. Tema prvog okruglog stola su nove investicije u energetici i na njemu će osim Sabine Škrtić, govoriti i Tomislav Šerić iz HEP-a, predsjednik Uprave Siemensa Mladen Fogec, Olja Orešković Sulje iz PBZ-a i drugi. Teme preostala dva okrugla stola su budućnost obnovljivih izvora energije i izmjene u tarifnom sustava te razvoj tržišta prirodnog plina.

24. travanj 2024 03:04