Konferencijske vijesti
StoryEditor

Kako voditi, planirati i kontrolirati svoj proračun

29. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Konferencija ‘Osobne financije i osobni bankrot‘ u organizaciji Visokog učilišta Effectus i poslovnog tjednika Lider održat će se 11. veljače u Kraš Auditoriumu. Posvećena je temi novog Zakona o stečaju potrošača, koji bi trebao pomoći prezaduženim građanima

Konferencija ‘Osobne financije i osobni bankrot‘, koja se u organizaciji Visokog učilišta Effectus i poslovnog tjednika Lider održava 11. veljače u Kraš Auditoriumu, namijenjena je, među ostalim, odvjetnicima, javnim bilježnicima, financijskim i poreznim savjetnicima, bankama, osiguravajućim društvima, tvrtkama s velikim potraživanjima prema građanima (telekomi, komunalna poduzeća itd.), tvrtkama koje se bave naplatom potraživanja.

Od početka godine, kad je na snagu stupio Zakon o stečaju potrošača, u Fini su primili 40 zahtjeva za pokretanje osobnog stečaja. To pravo imaju građani koji su u blokadi dulje od 90 dana i dugom većim od 30.000 kuna. Prema procjenama, na godinu bi se na izvansudske postupke u Fini moglo javiti oko 20.000 ljudi, a 2000 do 3000 moglo bi ih završiti u stečaju na sudu.

O tome kako voditi, planirati i kontrolirati osobne financije na konferenciji će govoriti ekonomski analitičar Guste Santini, kroz pregled Zakona o stečaju potrošača provest će nas pravna stručnjakinja Renata Duka, a ovlašteni porezni savjetnik Ivan Idžojtić pričat će o poreznim i financijskim implikacijama Zakona o stečaju potrošača.

Konzul Šime Ivanjko o izazovima i problemima u provedbi Zakona govorit će iz međunarodne perspektive, konferenciju ćemo zaključiti panelom na temu osobnog bankrota u praksi, a završnu riječ dat će dekanica Effectusa Mira Lenardić. 

Više o konferenciji doznajte na https://lider.media/osobne-financije-2016/

23. travanj 2024 03:58