16. veljača 2015.

Korporativna sigurnost 2015: Koje su bolne točke vašeg sustava?

lider.media
lider.media

Koliko je sigurna vaša IT mreža? Koje su bolne točke pametnih telefona? Kakve opasnosti krije beskontaktno plaćanje? Kako prepoznati da ste hakirani?

Ovo su samo neka od pitanja na koja će brojni stručnjaci dati odgovore na osmoj po redu konferenciji Korporativna sigurnost koju poslovni tjednik Lider 11. ožujka u Hypo centru organizira s tvrtkom MBOS savjetovanje, a pod pokroviteljstvom MUP-a.

O provjeri ranjivosti poslužiteljske i mrežne infrastrukture tako će govoriti inženjer za računalnu sigurnost Marko Stanec iz HR‐CERT-a, nakon čega će biti riječi o sigurnosti mobilnih operativnih sustava i mobilnih aplikacija.

Uvid u mehanizme koji omogućavaju manipulacije zaposlenika te moguće oblike prevencije sudionicima će dati Kosta Bovan s Fakulteta političkih znanosti, dok će o sigurnosti beskontaktnog plaćanja čip karticama i mobilnim uređajima, osim u predavanju Nebojše Avramovića, biti i riječi na okruglom stolu.

O IT sigurnosti države pričat će Miroslav Bača s Fakulteta organizacije i informatike dok će Joško Morić iz Zagrebačkog holdinga pojasniti ulogu države kao bodyguarda korporativnog sektora.

Konferenciju zaključujemo okruglim stolom ‘Stvara li država sigurno okruženje za gospodarsku djelatnost‘ , pod palicom Dragana Lozančića.