Konferencijske vijesti
StoryEditor

Lider po treći puta okuplja guvernere regije

21. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Najteža je uloga ona na sredini terena, ona koja povezuje obranu i napad. Istaknuo je to na lanjskome Liderovu Susretu guvernera regije čelnik Centralne banke Crne Gore Milojica Dakić.

Na skupu koji je osim predstavnika komercijalnih banaka okupio i guvernere Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Slovenije Dakić je naglasio da su ciljevi monetarne politike specifični, pogotovo u Crnoj Gori koja kao sredstvo plaćanja i rezervi upotrebljava euro.Kakva je situacija ove godine, imat ćemo prilike saznati na trećem Susretu guvernera regije koji Lider 27. travnja organizira u rovinjskom hotelu Lone.

I taj susret okupit će čelnike središnjih banaka Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Makedonije te bankare vodećih komercijalnih banaka koji će osim o ulozi monetarne politike u jačanju gospodarstva razgovarati o glavnim trendovima u bankarstvu.

Skup guvernera otvorit će Radovan Jelašić iz Erste Banka Hungary panelom o monetarnoj politici, a glavni događaj tradicionalno je panel-diskusija petero guvernera: Milojice Dakića, guvernera CB-a Crne Gore, Boštjana Jazbeca, guvernera Banke Slovenije, Kemala Kozarića, guvernera CB-a BiH, Jorgovanke Tabaković, guvernerke NB-a Srbije, i Borisa Vujčića, guvernera Hrvatske narodne banke.

18. travanj 2024 13:19