Konferencijske vijesti
StoryEditor

Ministar Lalovac otvara Konferenciju o kontrolingu

04. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Konzultantska tvrtka Kontroling Kognosko i poslovni tjednik Lider pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta i Međunarodne udruge kontrolera (ICV) organiziraju 5. 11. 2014. godine u Zagrebu 2. Međunarodnu konferenciju o kontrolingu. Očekuje se da će vodeće međunarodne stručnjake s područja kontrolinga slušati oko 200 sudionika.

Konferenciju će otvoriti Boris Lalovac, ministar financija u Vladi RH.

Prijenos različitih znanja i prakse osnovni je cilj ove konferencije: sudionici iz Njemačke, Švicarske, SAD, Poljske, Španjolske, Makedonije podijeliti će svoja iskustva s kolegama iz Hrvatske i regije. Širenjem kontrolerskog znanja diljem svijeta godinama se aktivno bavi ICV - najveća udruga kontrolera i menadžera na svijetu.

Teme konferencije obuhvaćaju široko područje – o temeljnim zadacima kontrolera i brizi o radnom kapitalu govorit će keynote speaker  Hendrik Vater – CFO u DHL Supply Chain za Južnu Europu. Koje su sličnosti i razlike između europskog kontrolinga i američkog upravljačkog računovodstva izložit će Raef Lawson sa američkog  instituta IMA. O upravljanju uz pomoć kontrolinga u Volkswagenu-Poznan govoriti će direktorica kontrolinga Malgorzata Podskarb, a primjer iz španjolske prakse predstaviti će konzultant za implementaciju kontrolinga Ulrich Müller Bosom. Praktični primjer funkcioniranja Balanced Scorecarda uz pomoć kontrolinga u njemačkoj praksi vidjeti ćemo od jednog od najpoznatijih konzultanta na tom području Herwiga Friedaga. Iz Švicarske dolazi prezentacija International Business Communication Standards  globalno poznatiji kao HICHERT®SUCCESS koncept. Prezentirati će Jürgen Faisst. I to je sve samo dio bogatog programa koji čeka sudionike 2. Međunarodne kontroling konferencije u Zagrebu.

Skup je namijenjen vlasnicima poduzeća, top menadžerima, menadžerima prodaje, marketinga, nabave, proizvodnje, kontrolerima svih razina, analitičarima, planerima,  menadžerima računovodstva i financija, IT stručnjacima koji rade na poslovnim rješenjima koja su potpora kontrolingu.

23. travanj 2024 09:28