Konferencijske vijesti
StoryEditor

Mudrinić na Danu velikih planova: Hrvatskoj treba kvantni skok

27. Rujan 2013.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Kako planirati u ovim nepredvidljivim okolnostima pitanje je koje se sve više nameće. A u turbulentnim vremenima još je aktualnije. Istaknuo je to direktor Lider medie Željko Vukelić na otvaranju 5. konferencije Dan velikih planova – Kako pripremiti tvrtku za poslovanje u 2014., koju organizira Lider uz partnerstvo HUP-a.

- Bez pravih informacija teško je odabrati pravi smjer. Želimo vam stoga predstaviti paket poslovnih prognoza i kako tržišni lideri gledaju na budućnost. Na vama je da prepoznate gdje su mogućnosti za rast i razvoj. Nadam se da ćete otkriti neku neiskorištenu nišu i poslovnu šansu – poručio je Vukelić sudionicima konferencije, njih više od 250, mahom iz visokog i srednjeg menadžmenta, koji su se okupili u Westinu, zahvalivši i sponzorima.

Ivica Mudrinić, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u svom je pozdravnom govoru podsjetio da je došlo do promjene temeljne društvene paradigme.

-Digitalno društvo se već događa. Sve se promijenilo. Već 10-tak godina HUP ukazuje na potencijal hrvatske države i društva, no dobar dio svega palo je na gluhe uši. Ukazali smo na dva scenarija i dogodio se onaj crni. Zapeli smo u jednom kružnom toku iz kojeg ne znamo iskočiti. Izlaz je kvantni skok. Ne možemo mic po mic definirati razvojnu krivulju hrvatskog gospodarstva jer se nikad nećemo izjednačiti sa susjedima. Treba nam skok! - naglasio je Mudrinić.

Hrvatska ekonomija može rasti od četiri do šest posto, nastavio je, potencijal postoji i utoliko je bol veća jer živimo u grijehu propussta, propuštamo prilike brojne.

-Kapital ne dolazi jer se ne isplati investirati jer povrat na uloženi kaptal nije dostatan. Ovo je vrijeme za hrabre ljude i hrabre poteze – posebno je istaknuo Mudrinić, dodavši da će HUP izaći s mjerama koje je već najavio te da će svoje članove ohrabriti da u što kraćem roku krenu s inicijativom.

U nastavku konferencije potredsjednik Vlade Branko Grčić otkrit će detalje Vladine politike u 2014., a govorit će se i o regionalnim i globalnim trendovima koji nas očekuju pa i politici banaka. Nakon ekonomskih projekcija zanimljivo će biti čuti i gdje prilike za rast vide čelnici nekih od vodećih kompanija u Hrvatskoj.

19. travanj 2024 16:38