Konferencijske vijesti
StoryEditor

Na Liderovoj konferenciji gradonačelnici Koprivnice, Pule, Rijeke i Zaprešića

15. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Razvoj gradova u smjeru pametnih i održivih neophodan je plan za budućnost, ali neupitno je i da provedba cjelokupnoga koncepta pametnoga grada ili pojedinačnih projekata dolazi s cjenovnom etiketom i da predstavlja financijski izazov za gradove.

Kakvo je stanje u Hrvatskoj saznat ćemo iz prve ruke na Liderovoj konferenciji ‘Smart cities 2016 – Pametni gradovi: Budućnost počinje sada‘ od gradonačelnice Koprivnice Vesne Želježnjak, gradonačelnika Pule Borisa Miletića, gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela te predsjednika Udruge gradova i gradonačelnika Zaprešića Željka Turka.

Konferencija se održava 17. ožujka u Maloj dvorani Lisinski s početkom u 9:30 sati, a na njoj će ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić izlagati o pametnim gradovima u kontekstu regionalnoga razvoja i mogućnosti sufinanciranja EU sredstvima, dok će Georg Houben, predstavnik Europske komisije u DG Energy zadužen za pametne gradove i zajednice, dati perspektivu Europske komisije o mogućnostima financiranja pametnih rješenja u gradovima.

Alexey Ershov, potpredsjednik IBM-a odgovoran za poslovanje Smarter Citiesa Europe govorit će o revoluciji mobilnih aplikacija i novim tehnologijama koje gradovima omogućuju razinu komunikacije s građanima bez presedana.

Više o konferenciji doznajte na: https://lider.media/smartcities-2016/

25. travanj 2024 09:06