Konferencijske vijesti
StoryEditor

Najnovije IT tehnologije na trinaestim WinDaysima

09. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Ovogodišnja Microsoftova WinDays konferencija, koja će se održati od 22. do 26. travnja u Umagu, okupit će više od 1500 sudionika te 127 domaćih i inozemnih stručnjaka. Na konferenciji će se razmjenjivati znanja i iskustva, ključni IT trendovi te će se raspravljati o gospodarskim temama koje omogućavaju konkurentnije poslovanje.

Prva četiri dana konferencije rezervirana su za WinDays Technology i predstavljanje najnovijih Microsoftovih proizvoda. Predstavit će se dostignuća u području robotike, automatizacije i informacijske tehnologije. U sklopu tehnološke konferencije održat će se i posebna serija predavanja koja će omogućiti osvježavanje ili stjecanje temeljnih znanja. Neki od predavača koji će govoriti u sklopu tehnološke konferencije su Paula Januszkiewicz, nezavisna stručnjakinja za sigurnost i Hrvoje Benko, Hrvat zaposlen u Microsoftovom odjelu za istraživanje i razvoj.

- Izuzetno zanimanje predavača, domaćih i inozemnih stručnjaka te odličan odaziv sudionika potvrđuju da ovogodišnji WinDaysi imaju sve pretpostavke da budu najjača konferencija do sada. Presjekom Microsoftovih rješenja i tehnologija i povezivanjem akademske, poslovne i tehnološke zajednice, na konferenciji želimo postaviti čvrst temelj za stvaranje novih rješenja odnosno proizvoda, usluga i procesa visoke dodane vrijednosti, koji će ubrzati rast domaćeg gospodarstva i postaviti Hrvatsku u što bolji položaj s obzirom na ulazak u zajednicu europskih država - rekla je Dubravka Salopek, direktorica konferencije Microsoft WinDays13.

Poslovni dio konferencije, WinDays Business, održat će se 25. i 26. travnja u sklopu koje će se razmjenjivati znanja sa znanstvenicima sa svjetskih sveučilišta i instituta. Jedan od njih je i Stephane Garelli s International Institute for Management Development i vođa tima koji stvara Godišnjak svjetske konkurentnosti. Garelli će govoriti o tome zašto je Hrvatska 57. od 59 zemalja na listi Godišnjaka te što se mora učiniti kako bi napredovali na listi. Zadnji dan konferencije razmotrit će se i predložiti temeljni strateški okvir za napredak Hrvatske. Salopek je naglasila kako konferencija prvenstveno služi kao poveznica između znanosti i poduzetništva.

Znanstvenicima i predavačima na konferenciji pridružit će se i svjetski stručnjaci, Silvija Gradečak s Massachusetts Institute of Technology, Tamim Asfour s Karlsruhe Institute of Technology te Ivan Đikić s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Goethe u Frankfurtu.

- Hrvatska nepobitno ima potencijal, a da bismo ga ostvarili potrebno je provesti niz transformacija, a sve u cilju otvaranja novih radnih mjesta. Ove ćemo godine u Umagu vidjeti pet najboljih timova mladih ljudi, u sklopu finala Akademije za mlade softverske tvrtke, koji će svoje startup projekte braniti pred žirijem. Ove godine je na Akademiji sudjelovalo više od 600 studenata i mladih poduzetnika. Primjeri su već potvrdili da mladi u Hrvatskoj mogu rješavati globalne probleme, ali moramo stvoriti prilike da ostanu ovdje i izvoze svoj rad - rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Tomislav Tipurić, specijalist za tehnologije u Microsoftu, predstavio je Microsoft WinDays aplikacije za Windows 8 koje će pomagati sudionicima konferencije u snalaženju te pregledavanju programa i predavača.

20. travanj 2024 04:25