Aktualno Konferencijske vijesti

Osnivači obiteljskih tvrtki u mirovini: Vjerujte onima kojima ostavljate vodeće pozicije u tvrtki

Nakon što osnuju tvrtku, naprave uspješan biznis, neki osnivači odlaze u mirovinu. A što tamo rade pokušali su odgovoriti Ivan Bračić iz tvrtke PIP, Tomislav Cvetko iz tvrtke Oprema i Slobodan Marković iz tvrtke Comel iz Beograda.  Svi su oni osnivači svojih tvrtki i svi su u mirovini. Kako se danas predstavljaju upitani su na početku panela.

– Nikad se nisam ni predstavljao kao vlasnik, jer ne treba upravljati tvrtkom iz te pozicije. Danas je supruga vlasnica, a ja sam samo ponosni osnivač. Danas se više bavim društvenim radom, dok mi je najstariji sin direktor tvrtke – rekao je Ivan Bračić.

Tomislav Cvetko, koji je bio na čelu tvrtke Oprema koja se bavi proizvodnjom uređaja za ugostiteljstvo, trenutno je među pet najvećih proizvođača opreme u svijetu kazao je kako je sinu prepustio direktorsku poziciju prošle godine, dok je on sada samo član uprave.

Danas dolazim samo na četiri sata na posao jednom tjedno, a proces tranzicije sam započeo prije više od deset godina. Od 2013. godine sin je preuzeo dobar dio brige oko poslovanja, posebno se to odnosi na prodaju – kazao je Cvetko.

Slobodan Marković iz tvrtke Comel već je deset godina u mirovini, pa kaže da se danas predstavlja samo svojim imenom, jer više nema nikakve funkcije u tvrtki.

Sada dolazim u tvrtku kada želim i to najčešće samo da popijem kavu – rekao je Marković.

Za razliku od ostalih sugovornika, u njegovoj tvrtki direktorska pozicija nije popunjena članom obitelji.

– Direktor nam trenutno nije iz obitelji, ali je dugo radio kod nas i zaslužio je to mjesto predanim radom. Zadovoljan sam s odlukom da na direktorskoj poziciji imam čovjeka van obitelji koji je dobio učešće u vlasništvu. To mi je bio najbolji potez iako mi je i kći u tvrtki, ali ona je ekonomistica – rekao je Marković.

Danas svi oni uživaju u plodovima svog dugogodišnjeg rada i u tvrtkama borave samo iz vlastitih želja.

Svoja su iskustva i savjet za osnivače koji se spremaju u mirovinu saželi u nekoliko rečenica. Najbitnije je da se vjeruje ljudima kojima se ostavljaju upravljačke pozicije, te da se tvrtka pripremi za drugu generaciju vodećih ljudi, bili oni iz obitelji ili ne.

Branimir Hebrang, Foto: Ratko Mavar/Lider

Hrvatski telekom više nije samo telekomunikacijska kompanija, ona je sada puno više – započeo je svoje izlaganje Branimir Hebrang. S tim je mislio da je HT sada jak i na ICT tržištu te da razvijaju rješenja za ta područja.

– Digitalizacija je pojam koji se često danas koristi, a najjednostavnija definicija je da je digitalizacija postupak ili proces kojim se nove tehnologije koriste kako bi se poslovni procesi unaprijedili i ubrzali – objasnio je Hebrang.

Nažalost, u Hrvatskoj još uvijek digitalizacija nije zaživjela u potpunosti. DESI indeks koji mjeri razvijenost digitalnog gospodarstva i društva u EU to dokazuje. Prema njemu je Hrvatska na 22. mjestu od 28 članica EU.

– HT kako bi potaknuo digitalizaciju i kako bi ju ubrzao nudi rješenje u vidu platforme EDI (Electronic Data Interchange). To je elektronička razmjena dokumenta i prvi korak prema digitalizaciji. To je platforma pomoću koje se dokumenti između više kompanija razmjenjuju digitalnim putem uz minimalnu ljudsku intervenciju – rekao je Hebrang.