Konferencijske vijesti
StoryEditor

Osnovni alat za preživljavanje - dolazak do podataka prije konkurenta

19. Lipanj 2013.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Što donosi tržište energije sudionicima energetske konferencije detaljnije je otkrio Krešimir Perica, direktor prodaju IBM poslovnih rješenja u Srednjoj i Istočnoj Europi, posebno se fokusiravši na poziciju korisnika i što oni očekuju od budućih dobavljača energije, kako budući dobavljači mogu zadovoljiti korisnike te kako IBM može odgovoriti na sve te izazove tržišta.

- Novi ciljani model u Europi je konkurentnost i borba za svakog korisnika – naglasio je Perica, nadovezavši se na istraživanje koje je proveo IBM još pije pet godina, među pet tisuća korisnika energije u 11 zemalja svijeta, a koje je pokazalo da 70 posto ispitanika ima jasnu sliku na koji način žele kupovati energiju.

Drugo istraživanje na 1700 izvršnih direktora pokazalo je da uspješnije kompanije bolje razumiju korisnike i investirat će u projekte koji tako nešto omogućuju, bolje prikupljaju podatke o svojim korisnicima i uspješne su u pretvaranju informacija u konkretne akcije. Iza svega toga stoji tehnologija koja to omogućuje.Najvažnija je stvar, naglasio je Perica, poboljšati razumijevanje korisnika:-Ako imate samo jedan podatak, ime i prezime korisnika, onda jako kasnite – upozorio je, naglasivši da će osnovni alat za preživljavanje u sljedećih pet godina biti dolazak do spoznaja prije svojih konkurenata. 

Put uspjeha, nastavio je, u IBM-u nazivaju Smart commerce, to je svojevrsna pomoć tvrtkama da bolje i kvalitetnije rade s korisnicima, a same korisnike stavlja u fokus. Renomirane konzultantske tvrtke koje se bave analizom tržišta ovakva IBM rješenja stavile su u sam vrh.

18. svibanj 2024 23:10