Konferencijske vijesti
StoryEditor

Otvoren natječaj za Nagradu ‘Hrvoje Mateljić‘

14. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Lider objavljuje natječaj za Nagradu ‘Hrvoje Mateljić’ za najbolje prošlogodišnje priloge novinara koji prate gospodarstvo.

Nagrada koja se dosada dodjeljivala samo za najbolje novinske priloge o gospodarstvu objavljenje u tiskanom ili digitalnom mediju od ove godine se proširuje na dvije nove kategorije: za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) i za najbolje radove o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina. Na natječaj koji traje do 18. travnja, kandidati se mogu prijaviti sami, na prijedlog kolega ili redakcija u kojima surađuju. Nagrada se dodjeljuje jednoj osobi u svakoj kategoriji u obliku posebnog priznanja i novčanom iznos od 10.000 kn. O nagradi odlučuje žiri sastavljen od uglednih novinara i urednika gospodarskih redakcija te stručnjaka iz gospodarstva. Svečana dodjela nagrade održat će se 5. svibnja u Zagrebu.

Nagradu je Lider utemeljio u znak sjećanja na prerano preminulog kolegu, novinara Hrvoja Mateljića. Osim što se njome želi sačuvati uspomena na Hrvoja, želi se odati priznanje kolegama i kolegicama koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu. Hrvoje Mateljić (1974. - 2008.) bio je profesionalni novinar 12 godina prije nego što je tragično preminuo. Pratio je sektor telekomunikacija, spajanja i preuzimanja, a svu širinu svog znanja pokazao je u makroekonomskim temama.

Uvjete prijave i dodatne informacije možete pronaći OVDJE

19. travanj 2024 16:56