Konferencijske vijesti
StoryEditor

Otvorena Liderova konferencija o energetici

14. Lipanj 2016.

 

- Podržavam ovakva okupljanja gdje se na jednom mjestu nalaze predstavnici vladinih nadležnih ministarstava, energetskih subjekata, nositelja investicija, banaka i financijskih institucija, gospodarstva, udruga i akademske zajednice te se nadam da će u otvorenoj raspravi potaknuti važna pitanja o budućnosti energetskog sektora u idućim godinama. Jedna od najsloženijih zadaća ove Vlade jest postaviti energetske zakone u Hrvatskoj tako da na najbolji način korespondiraju da regulativama Europske Unije - izjavio je Leo Prelec, zamjenik ministra gospodarstva na otvaranju 5. Liderove konferencije o energetici ’Energetska budućnost Hrvatske’.

Dodao je i kako je razvoj obnovljivih izvora energije jedan od glavnih točaka Europske energetske politike, pohvalio rad Hrvatske burze električne energije,  te napomenuo kako je hrvatsko tržište električne energije danas otvoreno, gdje potrošač može birati između 16 opskrbljivača.

- Energetski sektor nije sam sebi svrha već on mora biti pokretač cijelog hrvatskog gospodarstva – zaključuje Prelec.

Cilj ove konferencije jest predstaviti i elaborirati javnosti Vladine energetske strategije i plana realizacije projekta, te time potaknuti raspravu i odgovoriti pitanja o tome koliko je energetska strategija važna za konkurentnost hrvatskog gospodarstva, koliko je udio domaće dodane vrijednosti u izgradnji energetskih postrojenja i u proizvodnji energije , te raspraviti o društvenoj svijesti kada se govori o važnosti energetskih pitanja, politici održivog razvoja i suživota sa prirodom.

Glavni pokrovitelj konferencije jest Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske.

 

20. travanj 2024 04:33