Konferencijske vijesti
StoryEditor

Počela konferencija 48 sati: Novi gradonačelnici se predstavili poduzetnicima

13. Studeni 2013.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Konferencija 48 sati, peti susret gradonačelnika i poduzetnika u Umagu, formalno je počela.

Doduše, u neformalnom druženju i upoznavanju ‘novajlija‘. Sudionici su na piću dobrodošlice imali priliku upoznati neke od novih gradonačelnika koji su kroz razgovor s voditeljicom programa, zamjenicom glavnog urednika Lidera Manuelom Tašler, u opuštenoj atmosferi otkrili zanimljive detalje o svom gradu te predstavili posebnosti lokalne zajednice kojom upravljaju. Upoznali smo novu gradonačelnicu Ozlja, Gordanu Lipšinić, grada koji već gotovo tradicionalno na svoje čelno mjesto bira ženu i može se pohvaliti s brojkom od tek 550 nezaposlenih od ukupno 6817 stanovnika. 

-Svi potencijalni investitori su dobrodošli. Navalite s pitanjima, vjerujem da se možemo dogovoriti. I svakako probajte naša vina – poručila je okupljenima Lipšinić.

Pregrada ima također novog gradonačelnika, jednog od najmlađih, ako ne i najmlađeg gradskog čelnika - Marka Vešligaja, koji je također sudionike počastio nagrađivanim zagorskim vinima. Njihov je strateški cilj, rekao je mladi gradonačelnik, razvoj turizma, dovesti nove investitore, zaposliti ljude, a trenutno rade i na brojnim pogodnostima za poduzetnike.

Nešto depresivnije stanje grada moglo se čuti Darinka Dumbovića, gradonačelnika Petrinje, devastiranog grada koji najviše problema ima s imovinsko-pravnim odnosima. S druge strane, bolja slika grada dolazi iz Novske. Gradonačelnik Novske je istaknuo prednosti grada, kao što je poduzetnička zona na 85 hektara, industrijski kolosjek, a i među 10 su najperspektivnijih zona u Hrvatskoj. Prisutne je pozdravio i domaćin, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, poručivši da treba raditi na punjenju proračuna. Večera je nastavljena uz ćaskanje i degustaciju vina, a problemi i njihova potencijalna rješenja će se pronaći u programu sutra, u četvrtak, kada počinje službeni dio konferencije.

07. svibanj 2024 23:36