Konferencijske vijesti
StoryEditor

Podcjenjivanje žena uobičajena je greška u poslovnom svijetu

03. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

- Uobičajena greška poslovnog svijeta je da podcijenjuje žene to jest njihove sposobnosti. – smatra Selma Prodanović vlasnica tvrtke Brainswrok iz Beča i jedna od glavnih gošći 3. susreta Žene u biznisu 5. prosinac u Hypo centru u Zagrebu.

U karijeri je Selma Prodanović savjetovala preko 400 startup kompanija, a iz tih primjera izvukla je najbolje savjete koje će sigurno spomenuti u sklopu razgovora ‘One on One’ u sklopu konferencije. Jedan od najvažnijih savjeta koji mogu biti poticajni i korisni za sudionice susreta je Think Big (misli veliko) rekla nam je Prodanović.

- To podcjenjivanje je za ženu vrlo teška početna pozicija za napraviti karijeru, dobiti financiranje itd... Ali kada je žena toga svjesna onda to može i okrenuti u svoju korist. Podcijenjeni konkurenti imaju znatno više mogućnosti i veću slobodu djelovanja. Tako se jednog dana Microsoft probudio i ugledao Apple ispred sebe, Google preuzeo vodstvo ispred Yahooa, dok je Facebook osvojio svijet ispred ostalih – rekla je.

Prodanović se zadnjih 15-ak godina bavi strateškim umrežavanjem i zbog toga posebno ističe konferencije kao odličnu podlogu za razmjenu kontakta i iskustva. Ističe da su predavanja bitna, ali druženje je ono što konferencije čini interesantnim. Problem je što u Hrvatskoj mnogi ne iskoriste tu priliku. Prodanović iza sebe ima iskustva, te poziva sve da iskoriste priliku koja im se nudi.

- Žene će po svemu sudeći imati ključnu ulogu u razvoju bilo kao poduzetnice ili kao investitori. Utoliko više se radujem druženju i predavanjima koje ću sljedeće godine održati na konferencijama posvećenim ženama u vrlo različtim dijelovima svijeta kao što je Washingtonu, Mexico City ili Beirut – zaključila je Prodanović.

Osim nje u razgovorima ‘One on One’ moći će te čuti razmišljanje doktorice Nele Sršen i predsjednice udruženja poslovnih žena Srbije Sanje Popović-Pantić. Također organizirana su dva zanimljiva okrugla stola s temom Žene i inovativnost i Žena je ženi... A naravno, ne treba zaboraviti i druženje i razmjenu iskustva za što je Prodanović rekla da je najvažniji dio konfereniciji.

Još uvijek nije kasno za prijavu, a više informacija o samoj konferenciji pročitajte OVDJE.

25. travanj 2024 10:46