Konferencijske vijesti
StoryEditor

Predsjednik Josipović podupire ‘Manje uvoza za više izvoza’

27. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Predsjednik RH Ivo Josipović uvodnim će izlaganjem otvoriti Liderovu konferenciju o izvozu, koja će se pod motom ‘Manje uvoza za više izvoza’ održati 2. srpnja u zagrebačkom Hypo centru.

Prva Liderova konferencija o izvozu svojevrsna je nadogradnja brojnih aktivnosti Liderova Kluba izvoznika,. Konferencija o izvozu okupit će izvoznike i njihove sadašnje i potencijalne domaće dobavljače kako bi zajedno pokušali pronaći modele prema kojima bi ubuduće u izvoznom proizvodu bilo što više domaće komponente. Na konferenciji želimo pokrenuti inicijativu snažnijeg povezivanja DOBAVLJAČA i IZVOZNIKA. Da je to dobra ideja prezentirat će ugledni ekonomist Žarko Primorac u izlaganju pod naslovom ‘Zašto i kako manje uvoza za više izvoza‘. 

Nakon njega će ugledni članovi kluba izvoznika u zanimljivoj raspravi s moderatorima Miodragom Šajatovićem, glavnim urednikom Lidera i Manuelom Tašler, zamjenicom glavnog urednika ispričati potencijalnim partnerima što oni očekuju od svojih dobavljača. Na panelu ‘How to do business…s izvoznicima‘ svoje su sudjelovanje potvrdili: Ivica Cerovečki, predsjednik Uprave Kotke, Marko Fresl, predsjednik Uprave Lukapsa, Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla, Ivo Markotić, predsjednik Uprave Badela 1862, Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke, Đuro Njavro, dekan ZŠEM-a, Vatroslav Sablić, predsjednik Uprave Elke, Marko Smetiško, predsjednik Uprave Genere, Manuela Šola, direktorica Abrakadabre i Ivan Topčić, direktor Tim kabela.

Povezivanje dobavljača i izvoznika moguće je ostvariti na principu klastera. Koji su potrebni preduvjeti ispričat će Andrea August, pomoćnica ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost, a zatim s moderatorima raspravljati Zvjezdana Blažić, pomoćnica ministra poljoprivrede i Marijan Kavran, direktor Drvnog klastera.

Kako pak Britanci potiču izvoznike predstavit će David Slim, veleposlanik Velike Britanije nakon čega će zanimljivu raspravu o tome što mogu učiniti hrvatske institucija započeti Luka Burilović, predsjednik HGK, Ivanka Maričković Putrić, izvršna direktorica HBOR-a i Sabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva.

Više informacija o konferenciji možete pronaći OVDJE.

26. travanj 2024 08:04