Konferencijske vijesti
StoryEditor

Prihodi telekoma i dalje padaju zbog regulative, OTT igrača i velike cjenovne konkurencije

30. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

PwC Hrvatska u suradnji s poslovnim tjednikom Lider najavljuje ovogodišnju konferenciju „Trendovi u telekomunikacijama u 2015. godini“ koja će se održati 6. veljače 2015. godine s početkom u 9,30 sati u zagrebačkom hotelu Esplanade.

- Prihodi telekoma i dalje padaju zbog regulative, OTT igrača i velike cjenovne konkurencije. Telekomi moraju biti brzi, inovativniji te moraju ponuditi dodanu vrijednost kupcima. Ako uzmemo primjer Ubera, to je kompanija koja je kreirala uslugu superiornu tradicionalnoj, no uz značajno nižu cijenu. To je dobar primjer novog poslovnog modela baziranog na digitalnim medijima. Telekomi će se ove godine baviti reorganizacijama kako bi smanjili  pad profitabilnosti uslijed pada prihoda te mogućnostima konsolidacije u EU. U fokusu će im biti daljnji pokušaji pokretanja novih poslovnih modela te mogućnosti suradnje s OTT igračima, kao i  nalaženje novih područja rasta - izjavio je Dejan Ljuština, partner u PwC Hrvatska.

Na konferenciji Trendovi u telekomunikacijama, o tome kako se telekom kompanije nose s tržišnim trendovima, regulatornom izazovima, promjenom navika i očekivanja kupaca govorit će i čelni ljudi telekom operatera u Hrvatskoj  - predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković, predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský te čelnica Tele2 Malin Holmberg te će i otkriti više o svojim planovima i strateškim izazovima u 2015. godini.

PwC Hrvatska kao jedna od vodećih konzultantskih kompanija u Hrvatskoj organizacijom ove konferencije dodatno potvrđuje svoju vodeću poziciju te daje uvid u kojim smjerovima će se ta industrija razvijati u 2015. godini. 

24. travanj 2024 00:14