Konferencijske vijesti
StoryEditor

Siemens Hrvatska: Partnerskim odnosom do stabilnog poslovanja

23. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Kako bio prilagodio poslovanje na globalnoj razini Siemens je ove godine krenuo u restrukturiranje poslovanja u regiji, čiji je cilj jačanje pozicije na tržištu i približavanje kupcima. Restrukturiranjem je zahvaćeno i hrvatsko poslovanje Siemensa, čiji direktor Mladen Fogec u idućoj godini očekuje početak dugoisčekivanog gospodarskog oporavka.

- Prema prognozama analitičara, 2014. bi trebala obilježiti početak oporavka našeg gospodarstva. Ne očekuje se brz,već relativno spor i dugotrajan oporavak, koji će dobrim dijelom ovisiti i o gospodarskim kretanjima u zemljama Europske unije i zemljama koje su najvažniji vanjskotrgovinski partneri Hrvatske. Ono čemu se svakako nadam je najavljena pozitivna promjena investicijskih trendova, što bi se pozitivno odrazilo i na naše poslovanje – rekao je Fogec, koji će svoje prognoze detaljnije obrazložiti na Liderovoj konferenciji Dan velikih planova.

Fogec objašnjava kako je unatoč i dalje relativno nepovoljnim okolnostima na tržištu uslijed nastavka recesije, u poslovnoj godini 2013. Siemens Hrvatska zadržao je jednu od vodećih pozicija u isporuci najnaprednijih proizvoda i rješenja u sektorima energije, industrije, infrastrukture i gradova te zdravstvene skrbi.

-Uvjeren sam da je primarni razlog nastavka stabilnog poslovanja, kakvo očekujemo i u ovoj godini, dugogodišnja uspješna suradnja i partnerski odnos koji smo izgradili s privatnim i javnim sektorom u Republici Hrvatskoj – poručio je.

Siemensov portfelj u Hrvatskoj obuhvaća obuhvaća visoko učinkovite proizvode i rješenja za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije te industriju nafte i plina.

- Pored toga, naši inovativni i ekološki prihvatljivi proizvodi i rješenja unapređuju industrijsku proizvodnju, a vrhunski medicinski uređaji omogućuju rano otkrivanje bolesti, pouzdane dijagnoze i učinkovito liječenje. Uz kvalitetu samih proizvoda i rješenja, kupcima pružamo i čvrstu podršku kroz usluge montaže, puštanja u pogon i održavanja. Težište našeg poslovanja sve se više preusmjerava upravo na te usluge, a čiju kvalitetu osiguravaju naši vrhunski inženjeri, većinom lokalni stručnjaci – zaključio je Fogec.

25. travanj 2024 13:51