Konferencijske vijesti
StoryEditor

Smart Cities 2016. - Budućnost počinje sada

05. Veljača 2016.
Piše:
lider.media

Na Liderovoj konferenciji ‘Pametni gradovi – budućnost počinje sada’ govorit će se o novim svjetskim trendovima i mogućnostima financiranja pametnih rješenja u hrvatskim gradovima, ulozi digitalne ekonomije u pametnim gradovima i drugim temama, a sve uz primjere dobre prakse

Više od 39 milijardi dolara gradovi diljem svijeta potrošit će na pametne tehnologije u 2016., pokazalo je istraživanje ABI Researcha, a zauzvrat će dobiti uščuvaniji okoliš, bolju kvalitetu života i ono opipljivo – financijsku uštedu.

Koji su novi svjetski trendovi i mogućnosti financiranja pametnih rješenja u hrvatskim gradovima, kako ojačati pametni turizam, koja je uloga digitalne ekonomije u pametnim gradovima, uz primjere dobre prakse otkrit ćemo na drugoj Liderovoj konferenciji ‘Pametni gradovi – budućnost počinje sada’ koja će se održati 17. ožujka u zagrebačkoj Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Konferencija se održava u dobu u kojemu tehnologija ulazi u pore svih gradova i intenzivira se njihova potreba da se prilagode novim trendovima. Juniper Research zaključio je da će inicijative za pametnu mrežu omogućiti više od 10,7 milijardi dolara godišnjih ušteda do 2019. zahvaljujući kombinaciji ušteda u potrošnji energije i smanjenju emisije plinova u pametnim gradovima. Sve velike tehnološke tvrtke uključuju se u projekte pametnih gradova jer je potražnja za tehnološkim rješenjima golema i samo će rasti. I gradovi se danas ponašaju i natječu kao tvrtke: tko će otvoriti više radnih mjesta, rasti, biti učinkovitiji, brži, zeleniji, a na kraju i bolji za život. Izazov koji pritom iskače u tom životu premreženom senzorima jest privatnost podataka građana – ona mora biti ključan dio svih strategija pametnih gradova.

Više o konferenciji doznajte na lider.media/smartcities-2016/

23. travanj 2024 22:46