Konferencijske vijesti
StoryEditor

Što donose novi modeli poslovanja

10. Veljača 2014.

Neki ih poduzetnici uspješno primjenjuju, drugi tek o njima razmišljaju, a treći o novim poslovnim modelima; načinu na koji se stvara, prodaje i zadržava vrijednost, pojma nemaju.

Pred prvima je uspješna poslovna budućnost, drugi se tek moraju izboriti za nju, a treće, uronjene u tradicionalne modele poslovanja, pregazilo je vrijeme, tehnologija i globalizacija. Prije samo pola stoljeća očekivalo se da će povijest uspješne tvrtke potrajati koliko i prosječni životni vijek Europljanina. Danas se taj prosjek spustio na životni vijek mačke, a predviđa se da čak polovica novoosnovanih tvrtki neće opstati ni pet godina. Uvjet za prosperitet su novi modeli poslovanja koji prate razvoj tehnologije i iznimno brzu promjenu tržišnih uvjeta.

U tradicionalne poslovne modele ubrajaju se osim klasične i direktna prodaja, franšiza pa čak i web shop, a novi su; višestrane platforme, dezintegrirani, otvoreni, ‘dugi rep’, ‘free’…. Svi podrazumijevaju inovativan proizvod i promidžbu, uporabu novih tehnologija te koordinaciju različitih vrsta biznisa.

‘Ploviti’ u ‘plavom oceanu’ ne znači baviti se konkurencijom nego stvoriti novo tržište u kojem je nema, odnosno kreirati novu potražnju i biti različit, te beskompromisan kad se radi o vrijednosti i trošku.

O novim, inspirativnim poslovnim modelima; govorit će sudionici konferencije‘Crni labud u plavom oceanu’, koja će u organizaciji tjednika Lider biti održana 28. veljače 2014. s početkom u 9,30 sati u Panorama Zagreb Hotel na Trgu Krešimira Ćosića 9 u Zagrebu.

Konferencija je namijenjena malim i srednjim poduzetnicima kojima nisu strane inovativne ideje i koji nastoje unaprijediti svoje poslovanje. U tome će im pomoći iskustva poduzetnika koji već primjenjuju nove poslovne modele.

25. travanj 2024 18:56