Konferencijske vijesti
StoryEditor

Tomašković: Povećana potreba za Cloud i Big Data uslugama otvara prostor za nove prihode

04. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Na globalnoj razini svjedočimo snažnom rastu broja uređaja koji su povezani u mrežama telekoma. Već se sada procjenjuje da je umreženo barem 50 milijardi uređaja vrlo različitih namjena, što snažno potiče konvergenciju tehnologija. Istaknuo je to za Lider predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković ususret konferenciji Trendovi u telekomunikacijama 2015 koju 6. Veljače organiziraju poslovni tjednik Lider i PwC Hrvatska.

- Umrežavanje i konvergencija mogu bitno pojednostaviti poslovne procese, povećati produktivnost svih nas, donijeti nove prihode kompanijama u vrlo različitim sektorima, ali i općenito pridonijeti poboljšanju kvalitete života - najavio je Lideru Tomašković dodavši kako povećanje brzina prijenosa podataka pridonosi i gomilanju tih podataka, što povećava potrebu i za Cloud i Big Data uslugama, a to također otvara prostor za nove izvore prihoda kojima će nadoknaditi nezaustavljivi pad prihoda od tradicionalnih telekoma.

Tomašković će 6. veljače u hotelu Esplanade na konferenciji Trendovi u telekomunikacijama na CEO‘s panelu, na kojemu će sudjelovati i predsjednica Uprave Tele2 Malin Holmberg te predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský, govoriti o tome kako se telekom kompanije nose s tržišnim trendovima, regulatornom izazovima, promjenom navika te očekivanjima kupaca.

- Ulaganje u razvoj brzog mobilnog interneta omogućit će nam da od sredine veljače udvostručimo brzinu pristupa u našoj 4G mreži što će za naše korisnike značiti bolje korištenje postojećih usluga, kako i niz novih, poput HD video streaminga. Također, nastavljamo i s ulaganjima u optičku mrežu - rekao je Tomašković napomenuvši kako je najvažniji segment ove godine briga za korisnike, posebno u području korisničke podrške gdje će HT povećati kapacitete kako bi korisnicima pružili još bolju uslugu.

Više o konferenciji Trendovi u telekomunikacijama doznajte na https://lider.media/tmt-2015/

28. travanj 2024 15:34