Konferencijske vijesti
StoryEditor

Tvrtke u kojima muškarci i žene imaju jednake mogućnosti su profitabilnije

17. Studeni 2015.

Raznolikost tvrtke, gdje žene i muškarci imaju jednake mogućnosti, je više isplativa.

Poruka je to Krasimire Stoyanove, direktorice za tržište Centralne Europe u Saabu, ususret Liderovoj konferenciji Žene u biznisu koja se održava 3. prosinca u Muzičkoj akademiji Zagreb.

- Raznolikost za nas znači da većinu individualnog znanja, različitih osobina, profesionalne pozadine i iskustava cijenimo i poštujemo kao vrlo vrijednu imovinu. Tražimo raznolikost s posebnim naglaskom na stvaranju radnih mjesta za muškarce i žene te aktivno radimo na povećanju udjela ženskih menadžera u Saabu – ističe Stoyanova.

Smatra da su nametnute percepcije vezane uz spol, naciju, rasu i slično na putu da se promijene.

- Na koncu, samo kompanije karakterizirane raznolikošću stvaraju čvrste temelje za veću kreativnost i inovacije, a koje vode ka razvoju i uspješnom poslovanju – zaključuje Stoyanova.

Ovogodišnja konferencija Žene u biznisu održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a na njoj ćemo okupiti vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija čije će iskustvo i pogledi na biznis pokazati kako funkcioniraju na visokim položajima.

Tom prilikom, kao i dosad, predstavit ćemo listu 300 najmoćnijih žena Hrvatske, koju je lani predvodila Agrokorova Ljerka Puljić, a na njoj su se našle i predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska Malin Holmberg i druge uspješne poslovne žene.

Zemlja partner ovogodišnjeg susreta Žene u biznisu je Švedska koja je napravila jedan od najznačajnijih iskoraka u pozicioniranju žena u svim slojevima poslovnog i društvenog života zahvaljujući svojoj feminističkoj politici. Tim povodom očekuje se dolazak na konferenciju švedske ministrice za socijalnu sigurnost Annike Strandhällna ali i visoko pozicioniranih predstavnica švedskog biznisa, kao što je Irena Dobosz, regionalna menadžerica za održivost i korporativne komunikacije u Ikei, zadužena za provođenje politike ravnopravnosti unutar kompanije.

Osim njih, na konferenciji će govoriti i Vitomira Lončar, direktorica kazališta Mala scena, glumica Zrinka Cvitešić, doktorica Nela Sršen i mnogi drugi.

Više o konferenciji doznajte na: https://lider.media/zene-u-biznisu-2015/

27. travanj 2024 03:49