07. studeni 2012.

U Osijek stiže više od 50 predstavnika lokalne samouprave

lider.media
lider.media

Registracija 200 sudionika Liderove konferencije 48 sati počinje večeras u Osijeku. Skup će sutra otvoriti predsjednik Ivo Josipović.

Na konferenciji o prilikama za nove investicije sudjelovat će i 36 gradonačelnika, 7 zamjenika gradonačelnika i 11 pročelnika u gradskim upravama. Sudjelovanje su potvrdili i ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, zamjenik ministra regionalnog razvoja Jakša Puljiz, zamjenik ministra financija Boris Lalovac, gradonačelnici Krešimir Bubalo, Vojko Obersnel, Dragutin Glavina, Ante Županović, Mladen Karlić, Dario Vasilić, dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević i niz drugih.Ovogodišnji susret, koji traje do 9. studenog, nosi naslov ‘Prilike za nove investicije‘ čime se želi istaknuti da je sada vrijeme da svi zainteresirani partneri (gradonačelnici, načelnici, poduzetnici, predstavnici Vlade, zaposlenici javnih tvrtki…) krenu u realizaciju projekata koji mogu pokrenuti njihovu lokalnu zajednicu i učiniti je poželjnim mjestom za ulaganje, rad i život.

Radni dio započinje u četvrtak ujutro s temom novih poreznih reformi i koliko one znače za investicije u gradovima. Uvodne govore u panel na kojem sudjeluju gradonačelnici Rijeke, Osijeka, Preloga te dogradonačelnica Zagreba, pripremili su Boris Lalovac, zamjenik ministra financija, Anđelka Buneta ravnateljica Fine i Davor Inđić iz EBRD-a. Nakon toga, u panelu partnerstva poduzetnika i gradova, sudionici će moći poslušati zanimljiva i kvalitetna rješenja za efikasnije upravljanje gradovima. Program prvog dana završava uvijek poželjnom pričom o čistoj energiji te rješenjima čijom implementacijom gradovi mogu postati učinkovitiji na tom polju. Stručnjaci s tog područja prezentirat će zeleni koncept i projekte koji gradovima stoje na raspolaganju.U petak program započinje aktualnom pričom o prostornim planovima, a predavanja na tu temu iznijet će Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva i prostornog uređenja. Program završava s raspravom o regionalnoj politici Hrvatske i EU fondovima koju će otvoriti Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, a nakon koje slijedi diskusija o regionalnim iskustvima u kojoj sudjeluju gradonačelnici.Cijeli skup začinit će ležerni dio susreta na kojem će sudionici moći uživati u ljepotama Slavonije i domaćinstvu Osijeka. Za sudionike su organizirani obilazak samog grada, izlet u Kneževe vinograde i vinski podrum Belje u kojem je organizirana i večera. Nakon konferencije svi koji žele moći će obići i Park prirode Kopački rit.

Više informacija i program možete pronaći OVDJE