Konferencijske vijesti
StoryEditor

U Puli počela Liderova konferencija "48 sati - Susret gradonačelnika i poduzetnika"

24. Studeni 2016.

- Unatoč različitim političkim ideologijama, sve odluke u Udruzi gradova već godinama donosimo jednoglasno i to dovoljno govori o našoj ulozi u ovoj instituciji - rekao je Željko Turk, predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića na početku Liderove konferencije "48 sati - susret gradonačelnika i poduzetnika" koja se održava  po osmi put, a domaćin je Grad Pula.

Turk je rekao da će se na ovoj konferenciji puno slušati o dvije stvari, jedna je, kazao je, pomalo već naporna, a radi se o kompenzacijama, a druga je tema koju mnoge zanima - gospodarenje otpadom.- - Tu vidimo najveću priliku za naše poduzetnike - smatra Turk te odmah navodi i potrebu aktivnije uloge gradova i tijela lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti.

Valter Flego okupljenima je poručio kako poduzetnici te lokalna i regionalna samouprava nisu suprotstavljene snage već partneri

Valter Flego, župan Istarske županije i zamjenik predsjednika hrvatske zajednice županija, okupljenima je poručio kako poduzetnici te lokalna i regionalna samouprava nisu suprotstavljene snage već partneri koji trebaju zajedno surađivati.

- A mi u Istri tako već godinama i radimo i rezultati su tu. Istra ima najveći broj malih i srednjih poduzetnika u državi, dvostruko manje nezaposlenih nego u ostatku države, veći BDP, ali još imamo posla - kazao je Flego na samom početku Liderove konferencije "48 sati".

HPB posluje već 25 godina i ponosi se svojim klijentima koji su bili uz nas i kada nam je bilo najteže, a tome svjedoči i činjenica da smo po povjerenju godinama na prvom ili drugom mjestu, kazao je Vuić.

Banka koja je prošla svakakve turbulencije

Tomislav Vuić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke (HPB) prezentirao je sedmu banku u Hrvatskoj rekavši kako je to banka koja je prošla svakakve turbulencije, ali je to sve iza njih.

- Danas su rezultati daleko, daleko bolji. Čak 28 tisuća novih tekućih računa otvoreno samo u ovoj godini, imamo 13.000 novih klijenata te snažan rast i kredita i depozita. Profitabilnost je itekako visoka, 147,5 milijuna kuna neto dobiti u prvih devet mjeseci ove godine, a tu smo i za poduzetnike pa nam se sa sigurnošću i obratite - rekao je Vuić.

19. travanj 2024 18:28