Konferencijske vijesti
StoryEditor

U Zagreb dolazi najbolji europski stručnjak za kontroling

10. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

U doba ekonomskog oporavka, kada je nužno uspostaviti temelje održivog gospodarskog rasta posebno su važne vještine kontrolera. Kontroling i njegove blagodati, Europa i svijet koriste desetljećeima, a zemlje sa dugom tradicijom kontrolinga krizu su preboljele puno brže. Prijenos raznih znanja i prakse osnovni je cilj 1. međunarodne konferencije o kontroligu koji 5. studenog u zagrebačkom hotelu Westin organiziraju konzultantska tvrtka Kognosko i poslovni tjednik Lider.

Svoja iskustva sa kolegama iz Hrvatske podijeliti će kontroleri iz Njemačke, Austrije, Poljske, Rusije i Bosne i Hercegovine, dok teme konferencije obuhvaćaju široko područje – od tumačenja kontrolera kao nositelja promjena i partnera menadžmenta o čemu će pričati Walter Schmidt. Schmidt je kao član upravnog odbora Internationaler Controller Verain (ICV), predavač na Controller Academy i koautor brojnih knjiga o kontrolingu na glasu kao najbolji europski stručnjak za tu djelatnost, a sudionicima konferencije u Zagrebu objasnititi će što kontroling u suštini znači.

- Ta menađerska aktivnost govori da se moramo voditi zacrtanim ciljevima i usmjeravati odluke prema postizanju tih ciljeva.. To se odnosi na svakog pojedinog menadžera, kao i na upravljanje u cjelini. U svijetu menadžerskog odlučivanja, zbog složenosti procesa upravljanja, vrlo je važno da ideja kontrolinga zaživi u svijesti svih zaposlenika. Kontroler je partner menadžmenta, čime on daje značajan doprinos održivom uspjehu organizacije - poručuje Schmidt za Lider.

Ruski konzultant Valentin Usenko pokazati će jednostavne trikove financijskog kontrolinga, a poljska kompanija Ramirent će demonstrirati kako je izgledao njihov put do uspjeha uz pomoć kontrolinga. Vlastito iskustvo s uvođenjem kontrolinga u poduzeće od 2700 zaposlenika ispričati će vlasnica FIS-a iz Viteza, Snežana Gudelj.

27. travanj 2024 01:26