Konferencijske vijesti
StoryEditor

Unatoč mnogim preprekama, investicije u Hrvatskoj mogu se provoditi

25. Travanj 2016.

Investicijski forum sjeverozapadne Hrvatske otvoren je danas u Varaždinu u prostorijama Županijske komore, a zajedno s tom manifestacijom okupljenima će biti predstavljen i projekt LIDER invest, izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj

Natječaj koji je otvoren  12. travnja trajat će do 15. srpnja ove godine, a čija je misija  prepoznavati i promicati investicije koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost.

- Nismo slučajno izabrali sjeverozapadnu Hrvatsku da s njome započnemo našu Liderovu turneju. Ova regija ima najviše nominiranih investicija, te smo itekako svjesni njezinog potencijala. Odavde smo krenuli da i drugima pokažemo kako treba raditi - izjavio je na samom otvorenju foruma Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera.

Čedomil Cesarec, predsjednik Županijske komore Varaždin ovom prilikom naglasio je kako je ovakav forum nužan kako bi se pokazalo da se investicije daju provesti unatoč preprekama, te kako bi se javnosti prezentiralo da u Hrvatskoj ima sposobnih ljudi.

- Moram pohvaliti domaće investitore koji su se pokazali puno boljim za našu županiju od onih stranih. Više plaćaju radnike, te tako imaju zadovoljniju i efikasniju radnu snagu. Od naše županije po investicijama bolje je jedino Zagrebačka – zaključio je Predrag Štromar, Varaždinski župan.

Na Investicijskom forumu sjeverozapadne Hrvatske zainteresirani će moći dobiti informacije i podijeliti znanja o tome  kako mogu sufinancirati svoje investicijske projekte, s kojim se poteškoćama nose prilikom pokretanja novih proizvodnih investicija, te kako im predstavnici lokalne samouprave i javnih institucija mogu pomoći u njihovim poduzetničkim planovima.

27. travanj 2024 07:20